Editoriale, People-Passion-Performance — iulie 11, 2013 at 08:30

Cu IPhone-ul pe ghidonul de la bicicletă

by

bike3În week-end –ul  trecut am fost,la invitația voluntarilor cycling romania, la conferința de închidere a proiectului „Turul Dunării-2013”. Voluntariat și antreprenoriat social iată două noțiuni și două realități care  prind tot mai mult teren în România. Voluntariatul și antreprenoriatul social stau la temelia societății civile în țările dezvoltate. O  societate civilă puternică înseamnă răspunsul la multe probleme, la multe nevoi  pe care nici un guvern din lume nu le poate rezolva. Societatea civilă , ONG-urile sunt țesătura intimă a oricărei comunități care are la bază iubirea față de oameni, pasiunea și dăruirea. ONG-urile și voluntarii fac cu bani puțini ceea ce guvernele nu reușesc să facă cu foarte mulți bani.

Proiectul „Turul Dunării” dezvoltat de cycling romania este un exemplu de ce au putut să realizeze  tineri voluntari din România la inițiativa lui Mircea Crisbășanu coordonatorul proiectului   și  Simona  Crisbășanu președintele asociației ROI.  Mircea  și cu Simona  au  o viziune foarte clară asupra ce au de făcut în  proiect și o definire ,o articulare foarte pragmatică a obiectivelor dar și o hotărâre mobilizatoare. Dar ceea ce este cel mai important  ese că au reușit prin mijloacele voluntariatului să strângă resursele material și umane necesare realizării proiectului.

bike2

Simona  Crisbășanu: noi suntem dintre acei nebuni care credem că putem schimba ceva în țara asta

I-am cunoscut pe acești tineri frumoși și etuziaști pentru că destinul a făcut să-l cunosc pe Daniel Hegeș unul dintre voluntari care mi-a vorbit cu hotărâre despre  inițiativa lor și m-a rugat să îl ajut, știind că sunt din Călărași, unul din punctele de plecare. Tot destinul a făcut să particip la conferința de presă de la Călărași unde am aflat că Bogdan Georgescu vicepreședintele consiliului  județean susține hotărât proiectul. Aici am cunoscut-o pe Irina Lapoviță  un excelent comunicator, pe Mircea Crisbășanu.

La Cetate i-am cunoscut pe toți ceilalți și am petrecut două zile interesante.

bike

Inițiativa, hotărârea ,cunoștințele, curajul,asumarea riscului spiritul de aventură, pasiunea, dăruirea , spiritul practic m-au făcut să țin aproape. Îi admir și îi prețuiesc. Creativitatea și inovarea, asumarea răspunderii și responsabilitatea  careacterizează acțiunile lor. Ei sunt întradevăr dintre cei care schimbă lucrurile în țara asta  și de aceea  acord o mare atenție   faptelor și ideilor lor. Îmi place să traiesc cu astfel de oameni.

Unul dintre ei a spus:  vreau să downloadez un circuit de biciclete  de pe internet pe IPhone-ul meu și sa-l pun pe ghidonul de la bicicletă cu care să descopăr lumea…

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page