Responsabilitate socială — ianuarie 27, 2017 at 17:56

Crucea Roșie Călărași alături de cei în nevoie!

by

Crucea Rosie Călărași sprijinită de sediul central al Crucii Roșii Române, continuă seria proiectelor umanitare pornite în satele din Romania, cu acțiuni de întrajutorare a semenilor noștri aflați în impas (mai ales persoanelor din categorii vulnerabile), care în urma ninsorilor abundente și a perioadei prelungite de temperaturi foarte scăzute au rămas fără resurse pentru a face față perioadei următoare.

crucea rosie calarasiUna dintre acțiunile de acest gen va fi întreprinsă luni, 30 ianuarie 2017,  pentru familiile cu mulți copii, bătrâni singuri sau persoane cu dizabilități din comuna Ulmu, județul Călărași, care în urma analizei anchetelor sociale efectuate, vor beneficia de ajutoarele distribuite de voluntari ai Crucii Roșii și angajați ai Telekom Romania.

În acest scop, Crucea Roșie Călărași sprijinită de Crucea Roșie Română și Telekom Romania, au pregătit pentru cele 30 de familii defavorizate din județul Călărași, lemne de foc (câte 2 m3 / familie), pungi a câte 12 kg de alimente greu perisabile și saci de dormit, pe care le vor distribui celor aflați în nevoie.

“Sprijinim comunitatea să își împărtășească experiențele și ne bucurăm că multe sunt pozitive, dar într-o situație dificilă, este important să facem mai mult. De aceea am ales să fim din nou alături de partenerii noștri sociali și, cu ajutorul echipei de voluntari Telekom, să ajungem în casele unor persoane care au rămas fără hrană și căldură în cursul acestei luni. Împreună putem arăta că ne pasă și putem fi de ajutor la timpul și în locul potrivit”, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare Telekom Romania.

“Lemnele pentru foc sunt esențiale în această perioadă de ger și zăpezi abundente. Din păcate, mii de familii sărace din mediul rural trăiesc în frig pentru că nu-și pot permite să cumpere lemne. Mulțumim partenerului nostru Telekom Romania care s-a alăturat și de această dată misiunii noastre umanitare. Credem că sprijinul de acum îi va ajuta pe acesți oameni să depășească perioada de iarnă” a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

aura giurca-crucea rosie calarasi”Aceste acțiuni ale Crucii Roșii Călărași sunt de fapt o chestiune ce ține de omenie și implicare. Iar dacă poți mobiliza și alții asemenea ție, cu atât mai bine! Nu este nimic eroic într-o astfel de acțiune, implică doar voința de a face ceva pentru semenii tăi, și asta înseamnă de fapt voluntariatul și menirea Crucii Roșii. A îți păsa și a te implica este ceva ce stă în puterea noastră, a tuturor”, a menționat Aura Giurcă, director al Crucii Roșii Călărași.

La acțiunea de luni, 30 ianuarie 2017, vor fi prezenți : directorul general al Crucii Roșii Române – dl. Ioan Silviu Lefter, staff-ul departamentului de intervenții la dezastre al Crucii Roșii Române, reprezentanți al Telekom Romania, dl președinte al Crucii Roșii Călărași – dl. Pandea Nicolae și voluntari ai Crucii Roșii Călărași.

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page