Evenimente — septembrie 8, 2016 at 16:43

Crosul apa Kangen, la Gâldău

by

img_3019

Duminică 4 septembrie 2015 s-a desfășurat la Gâldău,crosul apa Kangen,desfășurat la inițiativa tinerilor din comuna Jegălia și sponsorizat de Silvia Nica,Adrian Ulmeanu și Mari Bodeanu, promotri  în județul Călărași al apei Kange. Apa kangen este  promovată în România de compania Enagic.

La crosul desfășurat pe ulițele satului Gâldău,au participat, la chemarea initţiatorilor Dragoș Gheorghe și Valenin Neacșu, peste 30  de tineri din comuna Jegălia.img_3056

Câștigătorii:

Locul I- Vasile Ionuţ -16 ani

Locul II-Emil Moraru-24 ani

Locul III- Andrei Moraruimg_2979

 

Particpanţi:

NEDELCU TOMITA

LOLOT DANUT VALENTIN

CERNEA ALEXANDRU

PACIONEA OLIMPIU

DINA NICOLAE

MITACHE FLORINEL VALENTIN

PACIONEA MARIUS

GHEORGHE DRAGOS

MINEA MARIUS CATALIN

SERBAN MIHAITA ALEXANDRU

CERNEA IONELIA

MANEA IONUT DANIEL

STAN MARIAN DIDI

VASILE COSTEL

DINCA ANTONICA

RADU OCTAVIAN CRISTIAN

MORARU EMIL

MANEA GEORGE ADELIN

VASILE IONUT

MORARU ANDREI

NEACSU ROBERT ALEXANDRU

PETRE MADALIN IONUT

GHEORGHE MARIUS

GUTU MADALIN

ALECU MARIUS IULIAN

CHIRU ALEXANDRU MIHAI

 

Ce trebuie sa bem in timp ce facem sport

? Sunt importante trei lucruri: cantitatea lichidului consumat, compozitia acestuia si gustul. Orice sportiv, in special cei implicati intr-un sport care necesita multa miscare, este constient ca sa nu se supraincarce cu apa. Sa ai apa care se misca in interiorul stomacului, nu este ceea ce doresti inainte de un antrenament sau competitie.

Hidratarea este un principiu vital pentru buna functionare a organismului. Adesea trecuta cu vederea, o pierdere de apa de 10-12% poate fi fatala. Cu toate acestea, deshidratarea este simplu de controlat. Nevoile de bază de apă sunt între 1.5 – 2.5 litri pe zi. Efectele apei alcaline ionizate Kangen pentru miscare, flexibilitate si performanta sunt numeroase. Cu fiecare respiratie, de fiecare data cand un muschi se contracta, se produc acizi metabolici, cum ar fi acidul lactic si acidul piruvic, care au ca efect diminuarea pH-ului muscular.

 

Avantajul apei alcaline ionizate Kangen este alcalinitatea, ea va elimina rapid reziduurile acide, reducand riscul de accidentare. Sportivii şi antrenorii stiu ca, chiar si mici modificari ale pH-ului pot afecta performanta, pentru ca muschii lucreaza mai bine intr-o gamă a pH-ului foarte ingusta. Prin urmare, atunci cand pH-ul este mic, functia metabolica musculara este scazuta si producerea de energie ATP, de asemenea redusa. Deci, cu cat suntem mai acizi, cu atat muschii nu vor putea sa se contracte.

 

Avantaj important al procesului de electroliza este faptul ca dimensiunea cluster a apei alcaline ionizate Kangen este redusa cu aproximativ 50% comparativ cu dimensiunea clusteri-lor apei de la robinet. „Acest lucru permite apei alcaline Kangen sa fie mult mai usor de absorbit de catre organism, contribuind astfel la cresterea capacitatii de hidratare a apei si a capacitatii de a transporta ionii sai negativi si a efectelor sale, alcalinizand toate celulele si tesuturile organismului. Daca sunteti prea acizi, un dispozitiv de apa alcalina va poate oferi un mijloc de securitate, bland si eficient pentru restabilirea echilibrului pH-ul tuturor celulelor corpului vostru, precum si sa ofere excese de electroni liberi pentru a actiona ca un antioxidant puternic.”

Sportivul trebuie sa bea inainte, in timpul si dupa exercitii, in mod regulat apa alcalina ionizata Kangen.

Nelu Bălaşa

 

[wzslider autoplay=”true”]

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page