Politica, Politici europene — aprilie 28, 2014 at 18:51

CRIZA DIN UCRAINA: SUA sancţionează şapte oficiali ruşi şi 17 firme

by

Statele Unite au impus, luni, sancţiuni care vizează şapte oficiali ruşi şi 17 firme apropiate preşedintelui Vladimir Putin, ca represalii faţă de ceea ce Washingtonul a catalogat drept “acţiuni de provocare” în Ucraina. Rusia avertizează că va răspunde noilor sancţiuni impuse de Statele Unite. Un acord a fost obţinut luni la UE pentru adăugarea a încă 15 nume pe lista europeană cu sancţiuni, în contextul crizei ucrainene, transmite AFP

suaWashingtonul va revizui, de asemenea, condiţiile autorizării exporturilor în Rusia a anumitor echipamente high-tech care ar putea să aibă o utilizare militară, a anunţat Casa Albă într-un comunicat publicat la Manila, unde preşedintele Barack Obama se află într-o vizită oficială.

Acord UE pentru introducerea a încă 15 nume pe lista cu sancţiuni impuse Rusiei

Un acord a fost obţinut luni la UE pentru adăugarea a încă 15 nume pe lista europeană cu sancţiuni, în contextul crizei ucrainene, transmite AFP.

Rusia intenţionează să adopte măsuri simetrice după noile sancţiuni impuse de Statele Unite

Rusia avertizează că va răspunde noilor sancţiuni impuse de Statele Unite, conform adjunctului ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de AFP.

“Sigur că vom răspunde”, a declarat Riabkov.

“Suntem siguri că acest răspuns va avea un caracter dureros pentru Washington”, a atras atenţia oficialul rus.

Riabkov nu a oferit detalii despre reacţia Rusiei, afirmând doar că Moscova dispune de “o gamă largă de opţiuni”.

“Fiecare cuvânt folosit de purtătorul de cuvânt al Casei Albe confirmă că Statele Unite au pierdut în totalitate simţul realităţii şi că duc lucrurile spre agravarea crizei”, a declarat Serghei Riabkov.

Sursa:mediafax

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page