Politica, Politica locala — iulie 19, 2016 at 21:11

Cristian Ioan MARIN : Toți avem nevoie de succes!

by

13699492_10205524872959812_155640494_oCristian Ioan MARIN, ești cel mai tânar consilier județean și copreședinte al TNL Călărași.

Care sunt realizările Tineretului Național Liberal din Călărași în ultima perioadă?

Pot să vă spun despre realizările de până la alegerile locale. Am reușit să avem tineri pe liste în toate localitățile județului și ne bucurăm foarte mult că suntem reprezentați în Consiliul Local al municipiului reședință de județ – Călărași și în Consiliul Județean.

Consider că acesta este un pas firesc pe care îl fac organizațiile responsabile pentru a-și asigura viitorul și pentru a-și menține forța pe scena politică locală. Acest firesc îl consider realizare importantă deoarece timpurile actuale și obiceiurile politice românești au exclus în cele mai multe situații prezența tinerilor în structuri de decizie, menținând organizațiile politice cu un grad rdicat de conservatorism greșit înteles. Mă bucur că nu este cazul PNL-ului călărașean, dar asta se datorează și faptului că în TNL au fost găsite acele soluții pentru a asigura viitorul organizației.

Cum ai intrat în politică și de ce ai ales PNL?

Pasionat de activitatea politică sunt din copilarie, mama mea a fost primar de comună, însă am decis sa activez efectiv în 2013 când m-am alăturat echipei lui Vasile Iliuță, Emil Mușat, Elisabeta Neagu, Rareș Ionescu, Ionel Oprea și alți colegi care au avut tăria de caracter să poarte haina grea a opoziției la acea dată. Am simțit întotdeauna că în politică locul meu este pe partea dreaptă a gândirii politice.

Îmi plac ideile de promovare a antreprenoriatului, a muncii, de încurajare și ocrotire a agenților economici. Ai vorbit mai devreme despre PNL ca despre o oranizație care a promovat tânara generație.

Cum apreciezi relația pe care o ai cu organizația de seniori?

Bună. Am dezvoltat o relație de colaborare și împreună cu Florin Drăgan, celălalt copreședinte al TNL Călărași, am găsit susținere pentru proiectele promovate. Chiar faptul că numai în Călărași suntem cațiva consilieri locali și județeni care activăm în TNL (eu, Sandra Bratu, Andrei Romilă) arată că relațiile între generații la PNL Călărași sunt bune.

Sunt tinerii promovați suficient în PNL?

Întotdeauna este loc de mai bine. Atât!

Ce planuri ai pentru următorii ani, mai ales acum că ai reușit să câștigi și mandatul de consilier județean?

Cariera profesională, familia, activitatea politică. Acestea sunt planurile mele pentru viitor. Îmi doresc să pot fi de folos călărășenilor din tot județul din postura de consilier județean.

Mă gândesc la un proiect de susținere a învățământului din mediul rural, de promovare a copiilor care au rezultate școlare bune și de intervenție cu strategii economice în punctele cele mai sărace ale județului.

Vreau și eu să-mi întemeiez o familie și bineînțeles, să-mi dezvolt cariera profesională.

Dintre cele de mai sus, ce proiect ai vrea să promovezi cu prioritate și să fie susținut de majoritate?

Categoric cel referitor la promovarea copiilor din mediul rural care au rezultate școlare bune. Cred că aici s-a ajuns la un nivel de nevoie care impune urgență. Tinerii aceștia merită șansa de a fi văzuți și ajutați cât mai repede posibil.

 

Cristi îți mulțumesc și îți doresc succes!

Si eu îți multumesc!

Cu toții avem nevoie de succes!

 

Victor Bălașa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page