De prin lume adunate — ianuarie 22, 2014 at 21:38

Criminalii in serie ai secolului XX

by

Istoria cunoaste crime oribile, terifiante, de neimaginat. Unele depasesc imaginatia si majoritatea par desprinse dintr-un scenariu halucinant.

Pedro Alonso Lopez

Pedro Alonso Lopez

Lopez, zis si Monstrul din Anzi s-a nascut in Columbia la 8 octombrie 1948 si nu se stie daca mai traieste. Prins intamplator cand a reusit sa atraga si incerca sa violeze o tanara, a marturisit brusc in fata anchetatorilor ca el este autorul a peste 300 crime, copii si fete tinere.

N-a fost crezut. Politia avea in evidenta cateva sute de minore disparute, dar era convisa ca fusesera rapite, in America de Sud existand obiceiul rapirii fetelor tinere pentru… casatorie.

Numai dupa identificarea locului unde fusesera ingropate victimele, a fost judecat si condamnat la 18 ani inchisoare, dar eliberat ulterior pe baza unui certificat medical de alienat, scriu cei de la ziare.com.

In 2002, s-a emis din nou mandat de retinere pe baza unei banuieli, dar a fost de negasit. Nu se stie daca mai traieste. Poate aparea oricand si oriunde.

Dr. Harold Shipman

Harold Shipman Murder Case

Medicul britanic Shipman a fost invinuit de 250 crime, victimele fiind numai doamne in varsta, carora le administra o doza letala de diamorfina, ca sa le mosteneasca bunurile pe baza de acte falsificate chiar de el.

A devenit suspect in momentul cand s-a constatat numarul mare de paciente care decedau la scurt timp dupa consultatie. N-a executat condamnarea de 15 ani, intrucat s-a spanzurat in inchisoare.

Daniel Camargo Barbosa

daniel-camargo-barbosa

Barbosa a fost invinuit, judecat si condamnat la 16 ani de inchisoare pentru violarea si uciderea a 150 de tinere fete din Columbia si Ecuador, intre anii 1970 si 1980. N-a recunoscut decat 71 din crimele pentru care fusese acuzat, dar oricum erau destule pentru o condamnare de 16 ani, maximum cat prevede legea penala ecuadoriana.

In noiembrie 1994, a murit ucis in inchisoare de catre varul uneia dintre victimele sale.

Pedro Rodrigues Filho

Pedro Rodrigues Filho

Brazilianul Filho a fost arestat in 1973 si condamnat in 2003 la 128 ani inchisoare, pentru uciderea a 71 persoane. Rejudecat ulterior, pedeapsa i-a fost prelungita la 400 ani inchisoare, conform legilor tarii.

Prima victima a fost iubita lui, ambii avand atunci varsta de 14 ani. La 18 ani, avea deja la activ 10 omoruri. A fost prins dupa ce ucisese mai multe rude, vecini si prieteni. Condamnat la 30 ani detentie, a mai ucis in inchisoare inca 47 persoane, dintre detinuti.

Gary Ridgway

Gary Ridgway

Americanul Ridgway a fost arestat in 2001 pentru patru crime dar – surpriza – la ancheta a recunoscut ca, intre anii 1970 si 1980 ucisese nu mai putin de 70 femei, toate din statul Washington.

N-a fost crezut si numai deshumarea cadavrelor si efectuarea unor teste ADN au dus la cele 48 capete de acuzare, care au determinat condamnarea pe viata. Se afla si astazi in inchisoarea de maxima siguranta Walla Walla de langa Washington.

Tommy Lynn Sels

Tommy Lynn Sels

Sels a recunoscut uciderea a 70 persoane, in majoritatea lor fete tinere, violate si apoi sufocate. A fost prins in urma denuntului unei fetite de 10 ani care a reusit sa scape din mainile lui. Descrierea fetitei a fost suficienta pentru un bun potret robot, pe baza caruia a fost prins.

Condamnat la moarte, a ramas totusi in detentie in inchisoarea Livingstone din SUA, unde asteapta de cativa ani buni executarea sentintei.

Andrei Cikatilo

Andrei Cikatilo

Supranumit “Macelarul din Rostov”, sovieticul Cikatilo a violat si ucis 52 persoane, femei si copii. A fost condamnat la inchisoare, dar la interventia insistenta a rudelor victimelor, pedeapsa s-a comutat in cea capitala. A fost executat in februarie 1994.

John Wayne Gacy

John Wayne Gacy

Intre anii 1972 si 1978, Gacy a ademenit si violat, in casa sa din Chicago, 33 adolescenti. Dintre acestia, 26 au fost ingropati in curtea sa, iar restul aruncati in rau. A urmat condamnarea la moarte si executarea in 1994, dupa ce petrecuse 14 ani in celula de asteptare a condamnatilor la pedeapsa capitala.

Gacy a devenit cunoscut ca “Ucigaşul Clown” datorita serviciile sale caritabile la evenimente de strangere de fonduri,parade si petreceri pentru copii unde se deghiza ca”Pogo the Clown”, un personaj pe care l-a conceput el insusi.

Ted Bundy

Ted Bundy

Bundy este unul dintre cei mai faimosi criminali ai secolului XX. Nu se cunoaste exact numarul victimelor, dar au fost identificate 12 femei, pe care le-a ademenit, le-a violat si ucis.

Le-a si decapitat, iar cele 12 capete le-a pastrat ca trofee in apartamentul sau. Acolo le-a gasit politia. A murit executat pe scaunul electric in 1989.

Dennis Rader

Dennis_Rader

Intre anii 1974 si 1991, Dennis Rader din Kansas a torturat si ucis 10 persoane, dupa ce avertizase politia, printr-o scrisoare anonima, ca pregateste crima, fara a preciza nici data, nici locul. In 2005, o noua avetizare trimisa politiei a ajutat sa fie identificat.

A primit o sentinta cu 10 condamnari si cu data exacta a eliberarii: 26 februarie 2180.

Sursa:cultural.bzi.ro

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page