Mâncare şi Băutură — noiembrie 27, 2013 at 23:26

Creveți picanți

by

creveti picantiIngrediente pentru 4 porții 
• 200 g maioneză • 3 linguri cori­an­dru verde tocat
• 1 linguriță pastă de hrean japonez (wasabi)
• 2 lingurițe suc de limette
• 3 căței de usturoi
• 80 ml ulei de măsline
• 80 ml ulei de floarea-soarelui
• 1 lingu­riță praf de chili
• sare, piper
• 16 creveți decorticați
• felii de lămâie

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron maio­neza cu wasabi, coriandru tocat, 1 linguriță suc de limette. Sosul obți­nut se dă la frigider.
Se decojesc cățeii de usturoi și se pisează; se adaugă cele două sortimente de ulei și sucul de limette rămas.
Se condimentează cu sare, piper și praf de chili. Se amestecă cu grijă.
Se așază în această marinată creveții bine spălați, se acoperă vasul cu folie transparentă și se lasă să se marineze la frigider cca 30 min.
Creveții marinați se prăjesc de jur-împrejur, pe grătar sau într-o tigaie-grill. Se servesc cu maioneză și felii de lămâie.

Poftă Mare!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page