Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — noiembrie 12, 2015 at 16:54

Credite oferite de Fondul European de Investitii pentru antreprenorii romani

by

Sase banci din Romania, Tarile de Jos, Franta, Irlanda, Italia si Spania, au semnat un acord de garantare in valoare de 237 de milioane cu Fondul European de Investitii (FEI), pentru a facilita accesul tinerilorantreprenori la surse de finantare.

Acest acord, derulat in cadrul Programului Uniunii Europene pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala (EaSI), va sprijini aproximativ 20.000 de IMM-uri sa obtina credite de finantare.

fondul european de investitii

Fondul European de Investitii (FEI) are ca principal scop sprijinirea antreprenorilor care sunt la inceput de drum in mediul business, oferindu-le acces mai usor la finantare.

Persoanele care au dificultati in a intra pe piata fortei de munca si doresc sa isi infiinteze propria microinterprindere sunt in special vizate. Comisia Europeana va contribui cu 17 milioane de euro, un ajutor financiar oferit intreprinzatorilor, asteptand sa genereze microcredite in valoare de 237 milioane de euro.

In Romania, doar Nextebank a semnat acordul de finantare care le va permite antreprenorilor sa beneficieze de imprumuturi.

Sursa: Comisia Europeana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page