Basarabia -Documente şi Argumente, File de Istorie — ianuarie 14, 2014 at 18:01

Credinţa noastră

by

carada (2)

Unirea tuturor românilor într-un singur stat este cea mai firească pretenţie a civilizaţiei,spunea Vasile Goldiş este o iniţiativă apolitică şi aşa va rămâne. Acest aspect îl vom sublinia şi întări de fiecare dată.

Pentru salvgardarea ţării, pentru păstrarea onoarei, pentru mândria tradiţiilor ei şi pentru respectul înaintaşilor ei, idealul unirii trebuie să rămână mereu în actualitate.

 Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră națională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie.

 E momentul să facem din unirea cu Basarabia o prioritate naţională 

 Moldova nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov, ci are o istorie, cultură, limbă, parte integrantă din istoria, cultura, limba României şi a poporului român.

2014, anul în care să afirmăm deschis şi curajos că Moldova este pământ românesc. Să introducem pe agenda publică  tema reunificării celor două state românești

Mă bucur să văd că o bună parte dintre cei mai frumoși, inteligenți și inventivi tineri ai neamului se dedică trup și suflet unui ideal măreț, acela al aducerii tuturor românilor între aceleași hotare?

Sunt convins că fenomenul unionist nu este reprezentat doar de latura militantă a reprezentanților acestui curent. Românii în marea lor majoritate dau consistenţă acestui ideal.

Nelu Bălaşa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page