Cultură şi Educaţie, Educaţie — iunie 26, 2014 at 16:37

CPECA marchează Ziua internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri-26 iunie

by

Ziua internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri este marcată în fiecare an în data de 26 iunie.

CPECAÎn acest context, Agenţia Naţională Antidrog prin structura sa teritorială Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi a organizat o serie de activităţi cu specific antidrog, astfel:

CPECA4În perioada 23-26 iunie, voluntarii, asistaţi de specialiştii CPECA, vor distribui pliante informativ-educative în comunitate, în zone intens populate ca Piaţa Orizont, Colegiul Agricol ”Sandu Aldea”,etc.

CPECA3În data de 25 iunie 2014, în Parcul Dumbrava s-a desfăşurat festivitatea de înmânare a legitimaţiilor de voluntari şi tricourilor personalizate pentru noii voluntari ai CPECA. Agenţia Naţională Antidrog, instituţie cu tradiţie în lucrul cu voluntarii, promovează alternativele de viaţă sănătoasă la consumul de droguri, voluntariatul fiind una dintre acestea .

CPECA2În aceeaşi zi s-a organizat şi o activitate comună în aer liber cu elevii implicaţi în Proiectul naţional “Necenzurat”. Aceștia împreună cu profesorii consilieri şi diriginţii şi-au împărtăşit experienţele generate de ceea ce au învăţat în cadrul proiectului, au  discutat şi au petrecut timp împreună. Elevii au fost antrenaţi în jocuri de cunoaştere, socializare, coordonare, au aplicat cunoştinţele dobândite pe parcursul proiectului în cadrul unui concurs de cunoştinţe, au participat la activităţile sportive pregătite de organizatori.

CPECA1La aceste activităţi a participat reprezentantul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Călărași, partener al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi în implementarea Strategiei Judeţene Antidrog 2014 – 2020 şi a Planului de acţiune al acesteia. Un partener important al societăţii civile participant la evenimente a fost Fundaţia pentru Dialog Social care a susţinut financiar achiziţionarea tricourilor personalizate pentru tinerii voluntari.

Coordonator CPECA
Alin Cristian STAN

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page