Ani de liceu, Cultură şi Educaţie — februarie 15, 2016 at 10:34

CPECA Călărași: Proiectul local „Eu Vreau!” ediţia a II a

by

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi structură teritorială a  Agenţiei Naţionale Antidrog – instituţie cu tradiţie în lucrul cu voluntarii, derulează în această perioadă proiectul „Eu vreau!” ediţia a II a care are ca scop implementarea la nivel local de proiecte pilot de prevenire a consumului de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, bazate pe principiile educaţiei între egali în învăţământul preuniversitar.

nu-drogurilorProiectul urmăreşte crearea unei reţele de voluntari prin recrutarea/selectarea/formarea/educarea tinerilor în domeniul prevenirii consumului de droguri din cadrul următoarelor unităţi şcolare liceale: Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Călăraşi, Colegiul Agricol „Sandu Aldea” Călăraşi, Liceul „Danubius” Călăraşi şi Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi.

Educaţia între egali constituie o propunere educativă în care unii membri ai unui grup sunt instruiţi pentru a juca un rol de educator. Educaţia între egali adesea ajută la promovarea unei relaţii de  educaţie reciprocă, aşa cum recomandă psihologia modernă a dezvoltării.

Pentru adolescenţi, contextul social de acest tip este o parte esenţială a construcţiei identităţii personale. O relaţie bună în cadrul grupului de egali ajută la rezolvarea sarcinilor specifice acestei vârste. Educaţia între egali este o metodă pentru promovarea comportamentelor de prevenţie privind diverse probleme şi pentru a implementa deprinderile tinerilor implicaţi.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page