Mâncare şi Băutură — aprilie 4, 2013 at 15:25

Cotlete de porc cu miere si portocale!

by

Se folosesc cotlete din carne de porc romanesc . Cotletele sunt unse cu miere si aranjate in tava. Apoi, se toarna peste ele zeama proaspat stoarsa de la 2 portocale si se introduc in cuptor, la o temperatura de 180 grade.. Dupa 15 minute, cotletele sunt intoarse pe cealalta parte si peste fiecare se asaza cate o feliuta de portocala. Dupa alte 10 minute, se inchide cuptorul si se lasa cotletele sa se “odihneasca” in jur de 20 minute. Se monteaza, apoi, pe farfurie, impreuna cu o garnitura de ciuperci trase la tigaie cu sos satay (sos picant de arahide) si cu o lingurita de dulceata de topinambur. Alaturi, un pahar de Feteasca Neagra Special Reserve merge de minune!

porc-cu-portocale-255x300

 

 

Feteasca Neagra este cel mai important soi nobil romanesc.

In versiunea Halewood Special Reserve, vinul rosu demisec este unul amplu, catifelat si armonios, desi nu se lasa “citit” deloc usor. Cu 13% alcool si rezultat atent selectionati provenind de pe Terasele Dunarii, are o splendida culoare rosu rubiniu cu nuante caramizii. Degaja incitante arome de prune uscate si stafide, precum si note frumoase de mirodenii, in special scortisoara si cuisoare. Catifelat si elegant, vinul ste complex si memorabil.

Servit la temperatura camerei, dar nu mai mult de 16-18 grade C, este ideal cu preparate complexe din carne cu sos de ciuperci, fripturi bogate la gratar si cascaval

Feteasca-Neagra-Special-Reserve-Red1-91x300

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.