Lifestyle, Sănătate — mai 17, 2013 at 12:18

Corpul femeii dezvăluie ce se ascunde în mintea ei

by

corpul femei“Corpul femeii dezvăluie ce se ascunde în mintea ei” spune psihiatrul Martin Rush în cartea a “Descifrează limbajul secret al corpului tău- felurile în care corpurile noastre ne trimit mesaje” (Decoding the secret language of your body -the many ways our bodies send uș messages). În continuare vom vorbi despre câteva afecțiuni feminine, cam cele mai frecvențe la femei la oră actuală. Acestea sunt interpretări (bazate pe multiple ședințe de terapie cu clienții săi) ale psihiatrului american asupra mesajelor trimise de corp în cazul în care bolile se dezvoltă pe un fond psihic, emoțional. Nu prezentăm soluții, doar posibile mesaje pe care corpul tău ți le poate trimite.

De-a lungul timpului femeia a fost marginalizată, îndepărtată de toate îndatoririle sociale și culturale, și forțată să ia rolul casnic. Nu e de mirare că femeia și-a suprimat multe din nevoi, a reprimat multe dintre emoțiile ei, concentrându-se pe datoriile impuse de societate. Poate de aceea femeia trebuie să se concentreze mai mult decât oricine asupra emoțiilor ei reprimate, să le scoată la suprafață. Căci se întâmplă câteodată ca emoțiile neexprimate, nemulțumirile față de bărbați să se manifeste sub formă de boală, organele sexuale feminine exprimându-și furia sau insatisfacția pe această cale neplăcută. O cauza ar putea fi nemulțumirea femeii pe plan sexual, femeia se simte neîmplinită, bărbatul nu îi satisface nevoile și nu le înțelege pe deplin, nu-i citește sentimentele pentru a-i putea dărui exact ceea ce are ea nevoie. De aceea ea trebuie să-și dea seama ce-și dorește și să exprime acest lucru partenerului.

Reprimarea nevoilor sexuale poate avea consecințe grave care pot afecta imaginea femeii, încrederea în șine, simțul valorii proprii.

Acțiunea care trebuie luată imediat este depistarea emoțiilor, nemulțumirilor pentru a putea îndreptă situația cât mai curând, evitând astfel boli, certuri și alte neplăceri inutile.

Iată câteva boli și posibile mesaje pe care pe care mintea le-a reprimat iar corpul tău ți le poate trimite prin intermediul acestor neplăceri:

Nodulii la sân

 Sânii reprezintă o parte din imaginea de sine sexuală a femeii. Autorul merge saniatât de departe spunând că sânii fac femeii reclamă sexualității ei (poate de aici și nevoia atâtor femei de a-și mari artificial sânii). Când femeia își respinge feminitatea sau sexualitatea apar chisturile, nodulii sau chiar cancerul. Apariția cancerului se observă mai ales în clasele sociale mai educate, mai bogate, fără copii sau cu probleme de greutate. Care este legătura vă veți întreba? Aceste categorii sociale ar avea în comun reducerea activității sexuale. Fie că este vorba de un stres mai mare, lipsă unui partener sau viață sexuală nesatisfăcătoare-această ar putea fi o cauza. Autorul chiar vorbește despre lipsă atenției asupra sânilor în timpul preludiului. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care au apărut articole care sugerau ca femeile să vorbească frumos cu sânii lor, să-i accepte și să-i iubească indiferent de formă sau mărimea lor.

Cistita

 Această afecțiune poate apărea că urmare a nemulțumirilor față de partener, a contactului sexual ce apare doar pentru a mulțumi partenerul și nu peuntru plăcerea proprie, sau în urmă furiei reprimate față de partener. S-au constatat cazuri în care femeile care au conștientizat nemulțumirile pe care le aveau, au încetat să mai aibă infecții urinare, anexite, cistite ce apăreau din cauza nemulțumirilor în cuplu. O dată exprimate aceste nemulțumiri, o mare ușurare se instalează în sufletul femeii și eliberează și organele sexuale de boală.

Dismenoreea

 Menstruația tinde să fie percepută de femei ca o pacoste, ca o povară ce o îndepărtează de puterea obținută de bărbați mult mai ușor, în absența acestei “slăbiciuni” femeiești. Unele femei au fost ridiculizate în copilărie de frații sau surorile mai mari în legătură cu această ”problema”. Menstruația este un subiect tabu, un lucru încă rușinos pentru femei chiar și la vârsta adultă. Unele femei și-ar dori mai mult să fie mai puternice și cred că acest lucru ar fi posibil în absența menstuatiei, lucru care le trage înapoi. Aceste femei își reprimă feminitatea fără să-și dea seama, iar acest lucru duce la dureri menstruale, uneori chiar complicații, fiind și femei care trebuie să-și ia zile libere în primele zile de ciclu menstrual. Mergând la psiholog, multe dintre aceste femei au descoperit că țineau ascunse sentimente de disconfort, de rușine, de neplăcere legate de menstruație. Odată ce au început să vorbească despre ceea ce simțeau, deja durerile menstruale au început să se diminueze.

Menoragia

 Această este o afecțiune ce se manifestă printr-o sângerare menstruală foarte abundentă. Unele femei prezintă cazuri severe, hemoragii care le țin în casă în această perioadă. Aceste femei pot fi prinse într-o capcană emoțională în care nu-și pot manifestă sentimentele de tristețe, nemulțumiri sufletești, iar uterul începe să ”plângă” pentru ele, exprimându-și nemulțumirea printr-o menstruație abundentă. De multe ori femeile sunt învățate că este un semn de slăbiciune să plângi, sau să te plângi la altcineva, ne dorind să părem negativiste, dar iată că nu putem să ascundem aceste nemulțumiri faţă de corpul nostru care exprimă sentimentele noastre prin moduri mai puțin plăcute. Emoțiile apar pentru a ne face să acționăm, să luăm o decizie, să schimbăm ceva în viața noastră, iar dacă le ignorăm sau le reprimăm sau mergem la o partidă de shopping pentru a ne luă gândurile de la ele, corpul nostru nu va putea fi păcălit, psihicul da, și asta pentru moment, dar corpul poate avea de suferit. Atunci când suferim de o astfel de afecțiune este bine să ne întrebăm: ”Ce este în neregulă în viață mea? De ce sunt nemulțumită?” Este bine să vorbim cu cineva despre asta, și chiar să plângem, această descărcare emoțională va liniști corpul nostru care nu va mai trebui să se ”descarce” în acel mod neplăcut și dureros.

Endometrioză

 corpul femei 2Din punt de vedere medical această boală se caracterizează prin prezența țesutului endometrial în afară cavității uterine. La un nivel mai profund boală ar putea avea că și cauza nemulțumirea față de partener, depresia, cauzată de probleme în cuplu sau de un simț de inferioritate față de bărbat în general. Aceste femei încearcă din răsputeri să ajungă din urmă reușitele bărbatului, se simț minimalizate ori simț că nu primesc atenție deajuns de la ei sau destulă recunoaștere pentru meritele sociale. Pot fi femei care de mici au simțit această departajare între sexe, posibil având frați și observând atenția primită de băieți, recunoașterile și avantajele de a fi bărbat. De obicei o conștientizare a acestor gânduri și acceptarea feminității cu avantajele și dezavantajele ei reduce simptomele acestei boli.

Infertilitatea

 În multe cazuri această afecțiune este dată de nepregătirea psihologică a femeii Woman  taking pregnancy testde a avea copii, sau de frică de a avea copii. Multe femei au o frică că nu ar fi mame bune, destul de generoase, frică de a nu a putea gestiona bine viața personală, viața socială, cu serviciul și creșterea unui copil. Tocmai aceste frici interioare pot împiedica apariția unui copil. Multe dintre aceste gânduri nu sunt nici măcar conștientizate de femeie, pentru că, de obicei, ca în majoritatea afecțiunilor, accentul cade pe tratamente exterioare, pe tratarea efectelor și nu a cauzei profunde. O dată ce femeia scapă de o viață stresantă, se echilibrează emoțional, se liniștește și încetează a mai fi preocupată de această afecțiune, lăsând lucrurile să curgă de la șine, sau apelând la un psiholog, lucrurile pot intra pe cursul cel bun.

Vaginită

 Această boală se tratează de obicei cu antibiotice, dar dacă cauzele emoționale nu sunt tratate, ea poate reveni. De obicei această boală are drept cauza insatisfacția sexuală, nemulțumiri cauzate de parteneri. Cauzate probabil de acțiuni ce contravin sistemului de valori a femeii, ori o lipsă de sensibilitate a bărbatului față de femeie, lipsă atenției, senzația femeii că nu este ascultată, sprijinită, părerea că este umilită sau neîndreptățită. Cauzele pot fi diverse, este important că ele să fie descoperite, exprimate pentru că mai târziu să apară o schimbare benefică în dinamica cuplului menită să înlăture aceste vaginite.

Martin Rush spune că “vaginul este așa de sensibil, un barometru al fericirii stăpânei lui, un barometru în care poți să ai deplină încredere. Dacă vaginul este mulțumit și funcționează bine, fără reproș, lucrurile sunt bune în universul tău emoțional. Dacă vaginul te arde, te mănâncă, doare sau dezvoltă o infecție, tratează simtomele pentru a alina disconfortul, dar derulează un inventar ascuns despre ce simți cu adevărat față de partener sau față de viața ta. Dacă vaginul tău este nefericit, sunt multe șanse ca și tu să fii nefericită, dar să nu fi admis acest lucru. Dacă descoperi ce te face nemulțumită, evită acel lucru, redu-l sau plânge-te despre el la cât de mulți oameni poți. Atunci când ești în echilibru, vaginul tău va intră pe făgașul cel bun și va fi fericit și el.”

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page