Mâncare şi Băutură — octombrie 26, 2014 at 16:24

Cornuri simple

by

cornuri1

Ingrediente

  • 300 ml apa calduta;
  • 500 de grame de faina;
  • 4 linguri de supa pline cu ulei;
  • 1 lingura cu zahar;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata);

mai trebuie:

  • ulei pentru uns;
  • sare grunjoasa pentru presarat;
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra.

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba. Trebuie putina atentie astfel incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde , adica intr-un loc ferit de curent.

Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade. Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale. Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada.Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie.

cornuriFiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati şi incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile;

Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt. Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile. Urmeaza presararea cu sare grunjoasa a cornurilor unse cu gabenus din tava. Se introduc, deci, in cuptorul incins la 180 de grade, unde vor ramane 20-25 minute (se verifica gradul de rumenire).

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page