Editoriale, People-Passion-Performance — decembrie 16, 2017 at 10:21

Cornel Ursu – Dobrogea: Arta, dacă nu este în slujba adevărului atunci este doar un exercițiu estetic

by

Sub același generic ”People-Passion Performance”, un alt artist călărășean, Cornel Ursu. De asemenea, și el a donat cu generozitate lucrările sale pentru a face un gest minunat pentru zece tineri extraordinari, un gest care declanșează o undă de energie nobilă, care va genera cu siguranță alte fapte bune.

A face un gest frumos și nobil pentru un semen de-al tău , este paradoxal dar și splendid totodată pentru că, să faci bine altuia înseamnă să îți faci ție cel mai mare bine posibil într-o viață de om: Dai sens și noblețe mersului atât de grăbit pe acest pământ!

Cornel Ursu este un artist vizual, născut în ținutul dintre Dunăre și mare, în sudul Dobrogei, și-a desăvârșit studiile în cetatea tomitană – Constanța zilelor noastre, ca mai apoi prin intermediul hazardului sorții sau doar a unei repartiții după absolvirea facultății, să ajungă pe meleagurile călărășene.

De profesie este inginer mecanic, este un bun creștin ortodox care respectă perceptele morale de bază ale familiei și iubește valorile autentice românești.

Face pictură de 40 de ani, iar activitățile sale plastice includ: desen, acuarela, pictura și caricatura. A început autodidact, dar ulterior a participat la cursurile Școlii de Arta Populară Călărași – secția pictură, la clasa profesorului Corneliu Ratcu.

Pentru Cornel Ursu este o mare bucurie de a picta liber pentru că, nu este constrâns de nimeni şi pictează doar ceea ce îi place. Face artă vizuală pentru realizarea proiectelor culturale proprii și cât  a proiectelor de grup.

Din 2014 lucrările sale au fost o prezență constantă a expozițiilor de artă vizuală călărășeană, și enumerăm: Saloanele Anuale de Artă, Saloanele de Vară, Saloanele de Toamnă, Saloanele de Primăvară, la Saloanele Bărăganului, Salonul Florilor, Salonul de Acuarelă, etc.

De asemenea, a avut expoziții personale, începând din anul 1983 la Expoziția de Caricaturi studețească, la Institutul de Învățământ Superior Constanța. Au mai urmat: în anii 2011 și 2012 Expoziția ”Școala Călărașeană – ”Portret didactic” la Liceul tehnologic de Transporturi Călărași, în 2012 și 2013 ”Școala Călărașeană – ”Portret didactic” la Școala Cuza-vodă, județul Călărași, anul 2016 Expoziția de Caricatură – Terapie prin râs, la Muzeul Municipal Călărași, în 2017 Vernisaj de pictură ”Portret” la D.J.C.P.N. Călărași, Expoziția de Caricatură ”Zâmbete și Grimase” la Muzeul Dunării de Jos.

Acum, Cornel Ursu își dorește doar să se desăvârșească în arta vizuală prin împlinirea unor proiecte culturale, promovatoare de românism autentic, iar la 65 de ani se vede iarăși student, de data aceasta la Belle Arte.

Mulțumesc!

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page