Ultimile Știri — iulie 3, 2018 at 20:30

Corina Crețu: Politica de coeziune va continua să sprijine eforturile de transformare a regiunilor în locuri atractive pentru muncă și investiții

by

comisar_corina_cretu

©

Comisia Europeană și Banca Mondială au publicat marți, 3 iulie, un nou raport(link is external) intitulat “Antreprenoriatul în Uniunea Europeană”, în care sunt evaluate aspectele ce sprijină sau împiedică antreprenorii să își deschidă și extindă o afacere în 25 de orașe din Croația, Cehia, Portugalia și Slovacia. Acesta identifică soluții pentru îmbunătățirea mediului de afaceri la nivel local, precum și pentru economisirea de timp și bani de către companii în cinci domenii-cheie: deschiderea unei afaceri; gestionarea permiselor de construcție; punerea în practică a contractelor; alimentarea cu energie electrică; și înregistrarea drepturilor de proprietate.

03/07/2018

Raportul arată modul în care viața mediului de afaceri și a antreprenorilor poate deveni mai ușoară. Viitoarea politică de coeziune va continua să sprijine eforturile statelor membre pentru a transforma regiunile în locuri cât mai atractive pentru muncă și investiții“, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu înaintea lansării raportului.

Comisia Europeană conlucrează strâns cu autoritățile naționale și regionale, în cadrul politicii de coeziune, pentru a îmbunătăți modul în care acestea investesc fondurile UECăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• și realizarea condițiilor necesare pentru creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. În cadrul inițiativei de sprijinire a regiunilor rămase în urmă, în parteneriat cu Banca Mondială, Comisia oferă asistență personalizată unui număr de regiuni cu creștere economică și venituri reduseCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentFR••• pentru a gestiona reforme structurale care să ajute investițiile UE și naționale să își folosească la maximum potențialul și să atragă mai mult capital privat.

Raportul este a doua publicație dintr-o serie ce analizează mediul de afaceri din UE, marea majoritatea a statelor membre urmând a fi subiectul unor astfel de evaluări.

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – Tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – Tel.: +32 229 56169

ec.europa.eu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page