Politica, Politici europene, Ultimile Știri — septembrie 10, 2014 at 13:39

Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională. Ea devine unul dintre cei mai importanţi administratori de fonduri din Europa, cu un buget de peste 300 mld. euro, de 7 ori mai mare decât bugetul României. Vedeţi aici CV-ul Corinei Creţu

by

corina cretuComisia Europeană a prezentat oficial componenţa Executivului european propus de Jean Claude Juncker, în care Corina Creţu este comisar european pentru Politică Regională. 

Anunţul a fost făcut pe site-ul Comisiei Europene.

Cine este Corina Creţu, noul comisar european al Dezvoltării Regionale

Corina Creţu, 47 de ani, este membră a Partidului Social Democrat şi europarlamentar din 2007 până în prezent. Ea este şi vicepreşedinte al Parlamentului European.

Absolventă a Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice, Corina Creţu a lucrat ca economist pentru mai multe fabrici din Blaj şi Bucureşti până în 1990. După aceea a devenit jurnalist şi a lucrat pentru ziarele Azi, Curierul Naţional şi Cronica Română. Între anii 1992-1996 şi 2000-2004 a fost  purtător de cuvânt şi consilier prezidenţial al preşedintelui României, Ion Iliescu.  A fost membru în Comisia pentru Politică Externă a Senatului României şi membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE.

Între 21 aprilie 2005 – 10 decembrie 2006, în urma Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, Corina Creţu a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al partidului. Din 27 iunie 2005 până la 1 ianuarie 2007, dată la care a devenit europarlamentar, a fost membru în delegaţia de observatori ai României la Parlamentul European.

Ca europarlamentar, Corina Creţu a fost membră în următoarele comisii şi delegaţii: Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Delegaţia parlamentară pentru relaţiile cu Statele Unite şi Delegaţia parlamentară pentru relaţiile cu Republica Moldova. Totodată, între 2009 şi 2014 a deţinut funcţia de Vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare.

sursa : www.zf.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page