Cultură şi Educaţie, Educaţie — februarie 15, 2016 at 17:01

 Copiii expuşi la mai multe limbi străine îi înţeleg mai bine pe cei din jur

by

Copiii expuşi la mai multe limbi străine îi înţeleg mai bine pe cei din jur. Aşa arată un nou studiu, publicat în prestigioasa revistă ştiinţifică Psychological Science, de patru cercetători de la Universitatea din Chicago.

studiu-limbi-straine-768x527

Teoria oamenilor de ştiinţă s-a conturat după un experiment social, care s-a desfăşurat astfel: au rugat un adult să li se adreseze copiilor monolingvi, bilingvi şi copiilor care au fost expuşi la o limbă străină să mute obiectele care blocau vederea adultului.

Copiii au putut vedea maşini de jucărie de diferite mărimi, chiar şi o maşină mai mică pe care adultul nu o putea vedea. Când adultul a spus: ”Văd o maşină mică” şi i-a solicitat copilului să o mute, copilul bilingv şi cel expus la o limbă străină au mutat maşina de mărime medie – adică cea mai mică maşină pe care adultul o putea vedea – într-un procent de reuşită de 75 la sută. Copiii monolingvi au reuşit să mute maşină corectă într-un procent de doar 50 la sută. Copiii expuşi la alte limbi au fost capabili să înţeleagă o perspectivă diferită, sugerează studiul care a fost efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între patru şi şase ani.

În acelaşi timp, specialistul afirmă că, dacă ne raportăm la adulţi, deja a devenit o axiomă zicală conform căreia persoanele care vorbesc mai multe limbi au avantaje atât din punct de vedere profesional, cât şi în viaţa personală.

sursa  edu-news

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page