Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 4, 2019 at 19:42

Copiii de la GPP ”Țara Copilăriei” au făcut încă un pas în a deveni oameni mai buni

by

Grădinița cu Program Prelungit ”Țara Copilăriei” Călărași a organizat în data de 04. 04. 2019 două acțiuni de voluntariat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

Prin acțiunea ”UN COPIL, UN POM, O FLOARE”, s-a demonstrat că interesul şi dragostea pentru natură sunt instictive pentru copii, iar activităţile de educaţie ecologică ajută copiii să manifeste sensibilitate faţă mediu.

Copiii s-au bucurat enorm de activitate, mulţi dintre ei plantând pentru prima dată flori, pomi sau arbuşti ornamentali. Astfel, micuţii vor deprinde pentru viitor cunoştinţe despre protejarea naturii şi despre importanţa plantării florilor, precum şi a copacilor şi că vor acţiona pentru protejarea naturii.

Explicaţiile, dialogul, exerciţiul, demonstraţia și munca în echipă, au fost metodele care se folosesc în mod obişnuit cu copiii în activităţile de învăţare, dar noutatea acestei activităţi a constat în caracterul practic şi implicarea în echipe a copiilor alături de părinţi, iar copiii au înţeles importanţa acţiunii comune în protejarea mediului, beneficiile implicării, afecţiunea adulţilor, aprecierea faptelor pozitive.

Prin intermediul celei de-a doua acțiune – ”DĂRUIND O JUCĂRIE POȚI FACE O BUCURIE!”, s-a creat o ocazie minunată de a aduce un zâmbet pe fața unui copil mai puțin avantajat de soartă. Cred că este important să îi învățăm pe copii conceptul de a dona și a ajuta alți copii, de fapt de a împărți cu alți copii jucăriile lor. Este important că picii înțeleg de mici că iubirea este fundamentul unei vieți bune și împlinite.

Deschiderea inimilor copiilor prin sprijinirea celorlalți care au nevoie, înseamnă că au mai făcut un pas în a deveni oameni mai buni. Este un lucru bun și foarte ușor de făcut pentru adulții care îl înconjoară, pentru că puterea exemplului este cea mai bună lecție.

Prin cele două acțiuni de voluntariat, copiii pus în practică conceptul de ”îngrijirea altora” și au învățat să-și exprime recunoștința, să fie de ajutor, să fie generoși, să aibă compasiune și foarte probabil că au învățat să fie fericiți înfăptuind lucruri mici și frumoase.

UN COPIL, UN POM, O FLOARE- VOLUNTARIAT ECOLOGIC

In cadrul Proiectului 4/4 Pentru Prieteni, în data de 04.04.2019, între orele 10.00-12.00 s-a desfășurat acțiunea de voluntariat ecologic, Un copil, un pom, o floare, coordonată de prof. Daniela Soare.

Scopul acțiunii:  Înfrumusețarea curții grădiniței prin reamenajarea spațiilor verzi și plantarea de flori perene, arbuști ornamentali, pomi fructiferi.

Evenimentul a fost  organizat de Grădinița cu Program Prelungit ”Țara Copilăriei” Călărași în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

Participanți în calitate de voluntari: părinți, educatoare, preșcolari, îngrijitoare.

Datorită modului în care doamnele educatoare au implicat părinții să participe în calitate de voluntari, acțiunea a avut un real succes! E minunat să vezi bucuria din ochii copilului care face o activitate împreună cu părintele lui!!!

Felicitări tuturor!

#curtea_noastră_cea_mai_frumoasă!

DĂRUIND O JUCĂRIE POȚI FACE O BUCURIE!

In cadrul Proiectului 4/4 Pentru Prieteni, Grădinița cu Program Prelungit ”Țara Copilăriei” Călărași în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională a organizat acțiunea de voluntariat caritabil, Dăruind o jucărie poți face o bucurie!

Coordonator: prof. Georgica Robuleț.

Scopul acțiunii: Colectarea de jucării pentru preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal nr. 2 Ulmeni, Jud. Călărași

Colectarea jucăriilor s-a realizat la Grădinița cu Program Prelungit ”Țara Copilăriei” Călărași.

Evenimentul s-a desfășurat, în data de 4.04.2019, între orele 12.00-13.00, la Grădinița cu Program Normal nr. 2 Ulmeni, jud. Călărași.

Mulțumim tuturor părinților voluntari, care au făcut ca preșcolarii de la Ulmeni să primească jucăriile și să ne transmită multă energie pozitivă prin zâmbetele lor!

#nu_vom_uita_curând_zâmbetele_acelor_copii!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.