Familie, Lifestyle — noiembrie 27, 2013 at 20:41

Copiii care sunt primii din clasă, sunt cei mai stresaţi

by

copii stresatiUneori părinţii dau prea multe responsabilităţi şi pun poveri pe spatelor copiilor ce merg la școală.

Sunt acei copii primii din clasă care abordează şcoala şi studiul senini şi relaxaţi, dar există, de asemenea, cei care sunt dispuşi să sacrifice totul sau aproape pentru a satisface aşteptările părinţilor.

Problema este că acest stres al competiţiei poate crea boli şi tulburări psihosomatice, precum durerile de cap, insomnia şi tulburări de alimentaţie.

Cum trebuie parinţii să acţioneaze în aceste cazuri?

Copiii se folosesc  uneori de statutul lor de elevi pentru a atrage atenţia asupra unei probleme. Cei mai mici au tendinţa de a petrece ore şi ore studiind şi citind cărţi, uitând de ei înşişi, sau se fac  remarcaţi prin comportamente bizare. Cei mai mari în schimb au tendinţa de a aduna note bune, ceea ce poate fi o strategie pentru a parcurge o întreagă cariera şcolară şi posibil, întârzierea momentului de a deveni adulţi.

copii buni

Adesea este vorba de atitudini încurajate inconştient de părinţi, care menţin în felul acesta controlul asupra familiei.

Pentru a se face iubiţi mai mult

De multe ori, copiii cred că părinţii lor datorită realizărilor şcolare îi pot iubi mai mult… şi, de obicei, până când situaţia nu degenerează, adulţii nu-şi imaginează suferinţa care se află de fapt în spatele unei note frumoase.

Adesea problema apare atunci când copilul se ciocneşte cu un eşec şi… trăieşte momentul unei note proaste ca pe o pedeapsă sau chiar devine convins că este prost.

copii buni1

Din acest motiv părinţii şi profesorii ar trebui să nu pună prea multă presiune pe copii pentru că, fiind obsedaţi de succes cu orice preţ, eleviloe le este frică să facă greşeli şi nu acceptă că, uneori, pentru a obţine o perspectivă, aşa cum este şi în viaţă şi în şcoală, este nevoie să comitem şi greşeli.

Sfaturi pentru părinţi

  • E  important ca părinţii să aibă încredere în profesori şi să încerce să gândească, că având experienţa lor în acest domeniu, adesea pot fi de mare ajutor.
  • Evitaţi comparaţiile cu alţi fraţi sau colegi, de exemplu întrebând mereu… cine  a luat nota cea mai mare în clasa?… în acest mod se va alimenta doar compeţia  inutilă.
  • Evaluaţi angajamentul real al propriilor copii fără ca neapărat să le priviţi notele… un suficient poate fi luat cu un efort mare şi în acest caz, e inutil să-i spui că ar fi putut mai mult.
  • A fi buni elevi nu ar trebui să fie un test de dragoste şi părinţii ar trebui să-i facă pe copii să înţeleagă, deoarece Afecţiunea este independentă de rezultatele şcolare.
  • A lua o notă rea înseamnă a fi magar, ci doar face un pas greşit pe o cale de creştere, ca mai apoi să se ridice din nou mai puternic decât înainte.
  • Acceptarea faptului că proprii copiii pot avea limite şi că nu neapărat trebuie să respecte tradiţiile educaţionale din familie.
  • Este important să facă înţeleagă copiii că a studia nu este o prestaţie, dar este o oportunitate pentru a acumula noi cunoştinţe şi dea creşte.

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page