Fashion - Tendinţe, Lifestyle — ianuarie 21, 2014 at 14:01

Controversă: Animale vii, purtate ca bijuterii

by

cecilia-valentine-fur-is-alive-1-537x402Pentru a sublinia tratamentele de cruzime la care sunt supuse animalele în numele modei, designerul Cecilia Valentine a lansat o colecţie de accesorii pentru a căror realizare a folosit animale vii: şoricei pufoşi şi pui de găină. Colecţia, intitulată Fur is Alive (Blana are viaţă), atrage atenţia asupra animalelor sacrificate pentru produse vestimentare de lux, însă la rândul ei a stârnit controverse.

 

cecilia-valentine-fur-is-alive-2-537x402Animăluţele din colecţia designerului sunt înglobate în structuri fabricate cu ajutorul tehnologiilor de imprimare 3D. Intenţia autoarei a fost de a sublinia o problemă esenţială a lumii modei, fără a apela însă la strategiile radicale din sfera activismului, cum sunt, de pildă, protestele organizate de PETA. Astfel, şi-a conceput accesoriile în formă de cuşti: într-un colier în formă de cuşcă a inserat un hamster, iar pentru cordeluţa specială a printat o mini-colivie, în care a aşezat pui de găină. Aceste accesorii nu sunt produse la scară largă, ele având mai degrabă un rol demonstrativ.

Cu toate acestea, lucrările ei au fost întâmpinate la rândul lor cu reacţii critice, unele voci afirmând că şi gestul artistei este, totodată, un act de cruzime.

Sursa: Ecouterre

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.