Cultură şi Educaţie, Proză şi poezie — iunie 4, 2013 at 12:10

Continui să caut….

by

cotea denisa stefaniaItalia, muzica, sacrificiu, pizza, zarazza sunt cuvinte ce-mi amintesc de tine, tata. Pentru mine si pentru multi altii ai fost un adevarat exemplu al sacrificiului, al curajului si-al devotamentului. Ai fost trup si suflet pentru ceea ce-ai iubit, indiferent ca a fost o femeie, un copil sau o cladire. Ai iubit o femeie mai bine ca oricine altcineva. Ai stiut s-o respecti chiar si in momentele in care nervii iti erau intinsi la maxim, ai stiut sa o surprinzi si sa o rasfeti de fiecare data cand aveai ocazia, ai stiut s-o ti in brate in momentele tensionate si sa o linistesti, ai stiut sa o ti departe de lumea rea. Ai protejat-o, ai iubit-o, ai facut-o cea mai fericita femeie. Ti-ai iubit copilul, ai muncit pentru el si i-ai daruit tot ce a fost mai bun. L-ai invatat prin puterea exemplului tau, nu prin multe vorbe. Ai aparat-o de toate necazurile si grijile, ai tinut-o ascunsa de rau cat ai stiut tu de bine si cat ai putut de mult. Ti-ai iubit pizzeria. Era un vis de-al tau devenit realitate.

Era un loc in care te relaxai, era ceea ce-ti placea, ce te caracteriza, ce te completa. Era multumirea ta pentru efortul depus cand ai muncit in afara. Ai muncit foarte mult, te-ai chinuit la fel de mult. N-ai avut in spate pe nimeni, n-ai avut niciun umar pe care sa te sprijini. Ai fost singur si te-ai ridicat singur. Te-ai ridicat foarte mult, ti-ai schimbat viata radical. La fel si viata copilului tau, a mea, a fost schimbata. Am avut parte de tot ce-si poate dori un copil, mi-ai oferit tot ce aveai si ce nu aveai, dar imi doream. Eram un copil fericit, ce se plimba, se distra, avea parte de chestii luxoase, avea incredere in el, avea un sprijin. Imi ofereai exact ce ti-ai fi dorit sa primesti tu cand erai copil, traiai prin mine si te bucurai odata cu mine. Eram o parte din tine. Ai lasat garda jos cand ti-ai finalizat visul, ai crezut ca te poti odihnii. Dar sacalii si lipitorile asta au asteptat. S-au lipit de tine si ti-au consumat toata energia. S-au imbogatit pe munca ta si pe bunatatea ta. Nu puteai spune nu, intotdeauna daruiai. Credeai ca toata lumea e ca tine, credeai ca vei fi respectat daca ii ajuti. Problemele au inceput sa apara, sa-ti ocupe timp. Erai din ce in ce mai ingrijorat si mai ocupat. Vroiai sa faci orice ca sa ne fie bine sa nu simtim gravitatea situatiei. Ai vrut sa te descurci singur si sa rezolvi totul, dar lipitorile erau pe spatele tau, nu le vedeai. Aveai nevoie de mana mea si-a femeii pe care o iubeai ca sa ti le dam la o parte. Ti-a fost rusine sa ne spui ca esti vulnerabil. Ai tinut pentru tine tot chinul prin care treceai, ai tinut in tine toate gandurile, trairile, sentimentele. Vroiai doar sa ne fie noua bine, sa nu ne dam seama. Ai fost prins de toate, incat la un moment dat te-ai prin in haos si n-ai mai putut iesi. Cine te judeca acum, n-ar fi rezistat nici macar o zi in locul tau.

Grijile te-au macinat pana cand inima ta n-a mai rezistat si a incetat sa mai bata. Atunci am ramas doar eu cu mama. Intr-o fractiune de secunda ne-am trezit la realitate si am deschis larg ochii. Abia atunci am invatat sa muncim. Abia atunci am facut cunostinta cu problemele, cu grijile, cu gura lumii, cu toata rautatea si invidia oamenilor. Viata ni s-a schimbat complet. Am ramas de unde ai plecat tu prima data, am ramas ca sa ne construim singure un viitor. Doar construindu-l il putem aprecia. La un moment dat tot ramaneam fara tine, iar daca ma fereai pana atunci de rele poate ca nu mai reuseam sa contruiesc nimic. Toata viata imi vei fi un model. Un model pe care il iubesc in fiecare zi. Un model pe care il caut in viitori mei iubiti, dar nu-l gasesc. Nu-l gasesc pentru ca ai fost o persoana speciala, diferita de restul lumii. Dar nu-mi pierd speranta, la fel ca tine. Continui sa caut….

Coţea Denisa Ştefania

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page