Politica, Politica naţională — noiembrie 20, 2014 at 16:15

În contextul rezultatului alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României, UNPR susține continuarea guvernării în actuala formulă politică, reafirmându-şi sprijinul pentru primul-ministru Victor Ponta și pentru Executivul pe care acesta îl conduce.

by

În contextul rezultatului alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României, UNPR susține continuarea guvernării în actuala formulă politică, reafirmându-şi sprijinul pentru primul-ministru Victor Ponta și pentru Executivul pe care acesta îl conduce.

În această campanie electorală, Uniunea şi-a mobilizat toate forţele, dovadă în acest sens fiind faptul că Victor Ponta a câștigat alegerile în 87% din cele 69 de localități conduse de primari UNPR, inclusiv în municipii-reședință de județ, cum sunt Călărași, Drobeta Turnu Severin, precum și în alte municipii.

Uniunea Națională pentru Progresul României și-a făcut datoria atât din punct de vedere politic, cât și instituțional, acționând în deplin respect față de români și față de instituțiile statului.

În acest sens, dovadă stă și modul în care Ministerul Afacerilor Interne – portofoliu deținut de președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea – a organizat și a asigurat desfășurarea alegerilor pe teritoriul României.

Prin măsurile dispuse de vicepremierul pentru securitate națională, alegerile pentru Președintele României s-au desfășurat într-un climat general de normalitate, fără evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor sau legalitatea exercitării votului, astfel încât acestea au reflectat întocmai voința românilor. Pe parcursul celor două zile de vot, dar și al campaniei electorale, Ministerul Afacerilor Interne și-a îndeplinit obiectivul asumat, de a asigura cadrul de legalitate pentru desfășurarea alegerilor și de maximă siguranță pentru cetățenii români.

Așa cum întotdeauna a sprijinit până la capăt guvernele din care a făcut parte, UNPR își respectă cuvântul dat și, în concordanță cu așteptările propriilor alegători, își manifestă susținerea pentru continuarea guvernării.

GABRIEL OPREA

Viceprim-ministru pentru securitate națională

Președinte UNPR

Declarație Gabriel Oprea

În primul rând vreau să vă salut. UNPR a dat astăzi un comunicat foarte clar. Susținere totală pentru Victor Ponta, în actuala formulă politică. Aș vrea să verificați, dincolo de alte legende, niciodată UNPR-ul nu a dat jos un Guvern din care a făcut parte. Pe de altă parte vă informez că în 87% din cele 69 de localități cu primari UNPR, primari de municipii, de reședință de județ, orașe, comune, a câștigat Victor Ponta. Pe de altă parte, în funcția de vice-primministru și ministru de interne, conducerea ministerului, toți colegii mei, polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, au fost la datorie și și-au făcut datoria pentru menținerea legii, a ordinii publice, iar votul să exprime exact voința românului.

Cred că toată societatea a văzut acest lucru, România fiind o țară membru a UE și membru NATO.

În încheiere vreaă să vă spun că în calitate de președinte de partid, eu și conducerea UNPR avem o datorie pentru sutele de mii de membri de partid, cetățeni români, simpatizanții noștri, să mergem mai departe să-l susținem pe Victor Ponta prim-ministru. Vă mulțumesc

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page