De pe la noi, Editoriale — februarie 3, 2014 at 11:01

Consiliul local al municipiului Călăraşi… Întrunire de îndată pentru deszăpezire

by

Astăzi de dimineaţă am sunat un prieten, care mi-a făcut următorul reproş: “Ce bă, de ce te iei de mine, de ce nu te iei de ăştia de la primarie. Ăsta e oraş? Asta e capitală de judeţ? Mai bine arată Grădiştea sau Modelu.”

IMG_3737

Şi… deşi am evitat să mai critic situaţia dezastruoasă în care se află serviciile publice din Călaăraşi, mai ales Serviciul de Gospodarire Publică(serviciul de deszăpezire)… Da, merită criticată fără menajamente starea de delăsare, de indolenţă. La o săptămână după ce s-a terminat viscolul şi ninsoarea. Întradevăr arată sinistru munţii de zăpadă de pe toate străzile din oraş, dar mai ales de pe strada Bucureşti. A amuţit până şi propaganda deşănţată a municipalităţii şi a susţinătorilor ei.

Nici o mişcare… la o săptămâna după viscol oraşul arată jalnic, nici o mişcare la deszăpezire, nici o mişcare pe facebook(propaganda). Dar, dincolo de toate acestea, cetăţenii municipiului Călăraşi au nevoie să beneficieze de pe urma impozitelor şi taxelor pe care le plătesc, iar în acest moment au nevoie ca primaria să cureţe zăpada de pe străzi si trotuare.

IMG_20140130_162822

Noi, am pus accent pe activitatea primarului. Dar, nu este mai puţin adevărat că toţi consilierii locali ar trebui să se preocupe de această problemă. Nu am vazut nici unul dintre ei activ. Răspunderea deszăpezirii e o problema de răspundere colectivă a municipalităţii. De multe ori, pentru probleme minore consiliul local se întruneşte de îndată.

Consiliul local al municipiului Călăraşi trebuie să se întâlnească de îndată pentru a analiza situaţia deszăpezirii şi a lua măsuri pentru acum şi pentru viitor în problema deszăpezirii.

Consiliul local al municipiului Călăraşi şi primarul, trebuie să se întrunească de îndată pentru că au răspunderea şi obligaţia să asigure călărăşenilor ieşirea spre civilizaţie.

Nelu Bălaşa

IMG_20140130_162721

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page