Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 17, 2015 at 21:54

Consiliul Judeţean continuă investiţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi

by

Marţi, 17 februarie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la secţia medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, investiţia (20  miliarde ROL) realizată de Consiliul Judeţean Călăraşi,  fiind începută în anul 2013.

Anul acesta, Consiliul Judeţean va aloca cea mai mare sumă pentru spitalul din Călăraşi, 102 miliarde lei vechi fiind prevăzuţi pentru lucrări de investiţii şi dotări.

Sectia Medicala a fost modernizataÎn 2015 se vor finaliza lucrările de extindere la Unitatea de Primiri Urgenţe, consolidarea corp structură de rezistenţă la corp FGH, modernizarea laboratorului medical, modernizarea blocului operator – et. 4, corp A şi reabilitarea termică a corpului C, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Printre dotările ce vor fi realizate anul acesta, amintim trusa endoscopică urologie, masa de operaţii pentru blocul operator chirurgie generală, trusa laparoscopie, aparat Roentgen mobil (C-Arm) pentru blocul operator ortopedie, incubatoare clinice neonatale, masă reanimare cu căldură radiantă pentru non născuţi, aparatură pentru laboratorul de analize, electrodermatom, defibrilator semiautomat cu monitor pentru Unitatea de Primiri Urgenţe.

Până la sfârşitul lunii se vor finaliza şi lucrările de igienizare şi reparaţii curente realizate pe secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, ulterior consolidării structurii de rezistenţă a clădirii urmând ca secţia să intre într-un proces avansat de modernizare.

toaleta sectia medicalaSe vor continua lucrările de igienizare pe etajul 1, corp F (secţia psihiatrie) şi etaj 5 (secţia geriatrie).

De la preluarea managementului spitalului judeţean, în 2010, Consiliul Judeţean a investit, până în 2014 inclusiv, în modernizare, lucrări de extindere, funcţionare şi reparaţii curente aproximativ 135,5 miliarde lei vechi, la care se adaugă atragerea de fonduri europene de aproximativ 182 miliarde lei vechi pentru  reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

În 2010, anul preluării managementului spitalului de către Consiliul Judeţean Călăraşi, autoritatea locală a investit 489.531 RON în lucrări de reabilitare şi modernizare la secţia obstetrică-ginecologie/neonatologie, finalizare lucrări la secţiile ortopedie şi ATI (Anestezie Terapie Intensivă).

În anul 2011, Consiliul Judeţean Călăraşi a investit 1.788.585 RON în lucrări de modernizare instalaţii sterilizare, mansardare secţia de medicină legală, finanţare proiect e-sănătate.

În anul 2012, investiţiile CJ Călăraşi au fost de 1.663.697 RON, pentru reparaţii capitale şi modernizare etaj 1, corp C, secţiile oncologie şi cardiologie, modernizare instalaţie alimentare cu energie electrică în spital, documentaţie tehnică pentru consolidarea corpului FGH (spitalul nou).

În anul 2013, Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi a primit de la Consiliul Judeţean Călăraşi, în vederea lucrărilor de investiţii şi dotări, 1.641.000 RON. S-au început lucrările de modernizare la secţia medicală şi reţeaua exterioară de apă potabilă, s-au finalizat lucrările la secţiile de oncologie şi cardiologie şi s-au făcut dotări de 321.00o RON.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Călăraşi a investit 3.907.979 RON pentru modernizare şi extindere Unitatea de Primiri Urgenţe, modernizarea secţiei medicale (lucrare definitivată anul acesta), reparaţii capitale, modernizare şi dotări la blocul alimentar din spital, reabilitare reţeaua alimentare cu apă, achiziţionarea de lifturi şi alte dotări pentru blocul operator chirurgie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că va continua să aibă în vedere investiţiile din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, domeniu pe care îl consideră prioritar, aşteptând ca la eforturile autorităţilor locale să se alăture şi Ministerul Sănătăţii.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page