De pe la noi, Editoriale — aprilie 8, 2017 at 23:30

Consiliul Județean Călărași,Direcția de Sănătate Publică Călărași și Spitalul Județean de Urgență Călărași încearcă să ascundă marile nereguli din Spitalul Județean de Urgență Călărași încălcând legea!!!???

by

afaraDe  ce conducerile acestor instituții încalcă legea? De ce nu publică graficele de gărzi ale Spitalul Județean de Urgență Călărași!!!???

 

Potrivit legii,  Consliul Județean Călărași,Direcția de Sănătate Publică Călărași și Spitalul Județean de Urgență Călărași au obligația să publice graficele de gărzi ale Spitalului Spitalului Județean de Urgență Călărași semnate de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași , semnate de către Consiliul Județean Călărași trebuie publicate pe atât pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Călărași cât și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Călărași

Am căutat atât pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Călărași cât și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Călărași.

Nu am găsit publicate graficele de gărzi.

Conform legii, pentru clasificarea în categoria 3, Spitalul Județean de Urgență Călărași trebuie să aibă în fiecare zi linii de gardă distincte în următoarele specialităţi:

 1. a) anestezie şi terapie intensivă;
 2. b) medicină internă;
 3. c) neurologie;
 4. d) pediatrie;
 5. e) psihiatrie;
 6. f) chirurgie generală;
 7. g) obstetrică-ginecologie;
 8. h) ortopedie şi traumatologie;
 9. i) medicină de laborator;
 10. j) radiologie – imagistică medicală.

Graficele publicate conform legislației vor indica dacă Spitalul Județean de Urgență Călărași are liniile de gardă necesare pentru a corespunde unui spital clasificat în categoria 3.

De  ce conducerile acestor instituții încalcă legea? De ce nu publică graficele de gărzi ale Spitalul Județean de Urgență Călărași!!!???

Pentru că Spitalul Județean de Urgență Călărași  nu îndelineșete condițiile de conformitate pentru calasificare în categoria 3 ,una dintre cele mai importante fiind asigurarea gărzilor pentru specialitățile enumerate mai sus.

Nepublicând aceste liste ,conducereile celor trei instituții eludează legea și comit o gravă dezinformare a opinie publice și prin propagandă ascund realitățile. La acest fapt este și complice ministrul sănătății care în vizita făcută la Spitalul Județean de Urgență Călărași ,probabil  a  fost informat sau nu!!!???

Vasile iliuță-președintele Consiliului Județean, Teodorescu Gabriela- Directorul Direcției de Sănătate Publică Călărași,Adrian Comșa directorul  și Adela Năsturică directorul medical al Spitalul Județean de Urgență Călărași au obligația să răspundă opiniei publice de ce  aceste nereguli!!!???   Și de ce toate aceste instituții nu publică!!!???  Nu cumva e o culpă generală!!! Nu cumva e o complicitate!!!???

Dacă nu răspund poate îi întreabă cineva?

Dar ce i care i-au numit și girează pentru ei!!!???

Poate ne spune și Emil Mușat președintele Consiliuli de Administrație al Spitalul Județean de Urgență Călărași!!!???

Așa ca fapt divers directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică Călăraşi Gabriela Teodorescu a dat de vreo trei ori exament pentru ocuparea postului  și nu a reușit să ia note decât până în 3. Direcția de Sănătate Publică Călăraşi are postul de director medical şi de vdirector economic  vacante conform site-ului instituţiei.

 

Nelu Bălașa

 

Referințe legale:

 

ORDIN nr. 870 din 1 iulie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar

EMITENT
 • MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 671 din 26 iulie 2004

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/53835

 

REGULAMENT din 1 iulie 2004 privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar

EMITENT
 • MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 671 din 26 iulie 2004

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/53836

 

Capitolul II Organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţi publice din sectorul sanitar

Articolul 22

(1) Continuitatea asistenţei medicale se asigură prin serviciul de gardă.

(2) Numărul liniilor de gardă prin care se asigură continuitatea asistenţei medicale se determină pe tipuri de unităţi sanitare, iar repartiţia pe specialităţi clinice se face de conducerea fiecărei unităţi publice cu personalitate juridică.

(3) Liniile de gardă se stabilesc la nivelul fiecărei unităţi sanitare şi se aprobă de Ministerul Sănătăţii, la propunerea direcţiei de sănătate publică sau a unităţilor sanitare cu paturi, în funcţie de subordonare.

(4) Liniile de gardă pentru unităţile sanitare cu paturi din subordinea ministerelor ori a instituţiilor cu reţea sanitară proprie se stabilesc la nivelul fiecărei unităţi sanitare cu personalitate juridică şi se aprobă de ministerul ori de instituţia cu reţea sanitară proprie în subordinea cărora se află.

 

ORDIN nr. 1.375 din 6 decembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar, aprobat prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 870/2004

EMITENT
 • MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 988 din 8 decembrie 2016

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/184384

 1. La articolul 22, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) şi (6), cu următorul cuprins:”

(5) Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor centraliza şi vor publica pe site-ul propriu liniile de gardă stabilite în conformitate cu prevederile alin. (3) şi (4).

(6) Liniile de gardă stabilite în conformitate cu prevederile alin. (3) şi (4) se publică pe site-ul fiecărei unităţi sanitare publice cu personalitate juridică.”

 

ORDIN Nr. 323 din 18 aprilie 2011 privind aprobarea metodologiei

şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă

 

http://www.lexmed.ro/doc/Ordinul_MS_323_2011.pdf

 

pagina 11 art. 5

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page