Politica, Politica locala — noiembrie 1, 2016 at 14:20

Consilierul municipal Mircea Buzea îl acuză pe primarul Daniel Drăgulin de  abuz în serviciu

by

14906837_722735487879139_4606543389190032622_nAbuzurile și bunul plac al primarului trebuie să înceteze.

motto: Adevărul este ca apa rece, el face rău dinților stricați – Nicolae Iorga
Călărășenii m-au votat pe mine și pe colegii din echipa lui Nicu Dragu, au încredere în noi. Nu putem să-i mințim, să-i trădăm și să facem altceva decât ce le-am promis, a declarat Mircea Buzea pentru Argument.

Au fost iniţiate o serie întreagă de hotărâri privind organizarea Zilelor municipiului, a Zilelor pensionarului și pentru reabilitarea unor monumente, cum ar fi statuia omului politic Corneliu Coposu care au fost votate de consiliul municipal. Este ceva normal și firesc să ne respectăm tradițiile și oamenii comunității, spune consilierul Buzea.

Ce face Drăgulin!!!??? Nu respectă hotărârile de consiliu şi legea. Deturnează banii după bunul plac.14907695_722735634545791_6919262532236506982_n

Infatuarea şi Aroganţa caracterizează comportamenrul  lui  Drăgulin faţă noi consilierii municipali şi de cetăţeni. Sfidează hotărârile de consiliu şi legile. O hotărâre de consiliu local nu poate fi desfiinţată după bunul plac al primarului.

Pentru aceasta Consiliul local a alocat sume de bani frumoase. În loc să execute Hotărârea de Consiliu, așa cum cere legea, primarul Daniel Ștefan Drăgulin, a dispus alocarea banilor către afaceri de infrastructură – fără a ne consulta pe noi consilierii cum cerea legea – continuă acesta. Abrogarea unei Hotărâri de Consiliu Local nu este competența primarului. Cine se crede el? spune indignat Romeo Buzea.

În Consiliul local, eu și Nicolae Dragu ne certăm cu liberalii pentru banul public, pentru ca el să nu se risipească.

Iată că primarul vrea altceva, ignorându-ne pe noi. Această faptă, acest comportament nu este pentru prima dată și a început cu distrugerea infrastructurii, a străzilor și trotuarelor din tot orașul. Fără a se consulta consilierii, despre necesitatea efectuării lucrărilor de apă canalizare străzile au fost săpate în paralel și nu au fost reparate corespunzător în timpul prevăzut în contracte. Nici acum nu putem vorbi despre asta. A continuat cu vandalizarea unor monumente din dispoziția primarului. Ne-am adresat în scris pentru explicații și către Instituția Prefectului și mergem și către Instanță, a mai spus Buzea.

Fapta se numește abuz în serviciu și este prevăzută de art. 297 din Codul penal. Un Cod cu care primarul Drăgulin a mai avut a face…
Este vorba de fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, nu îndeplinește un act și prin aceasta cauzează o pagubă ori vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei/unor persoane. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea de a ocupa o funcție publică.

Abuzurile și bunul plac al primarului trebuie să înceteze. Aveți încredere în mine și Nicolae Dragu, şi în echipa noastră de consilieri ai PDS – a încheiat Mircea Buzea.

a consemnat, Nelu Bălaşa

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page