Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — mai 30, 2017 at 16:29

Conferinta Regionala ”UN BUN INCEPUT” in implementarea axei LEADER 2014 – 2020

by

Sub auspiciile deosebite asigurate de prezenta domnului Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, FNGAL a organizat o intalnire pentru regiunile Sud – Est si Sud – Muntenia, care a urmarit cresterea sprijinului tehnic si metodologic acordat reprezentantilor grupurilor de actiune locala implicati in implementarea strategiilor de dezvoltare locala. Intalnirea a avut loc la Mamaia, Jud. Constanta intr-un cadru adecvat, organizatorii straduindu-se sa asigure cele mai bune conditii de desfasurare a acestei activitati.

conferinta regionala gal2Scopul intalnirii a urmarit sa imbunatateasca cadrul de implementare a sub masurilor 19.2, 19.3 (Lansarea ghidului consultativ) si 19.4, implicit lansarea apelurilor de selectie pentru masurile cuprinse in SDL-urile gal-urilor prezente.

Discutiile au fost animate si participative, s-au clarificat numeroase aspecte tehnice si procedurale, in contextul in care au fost prezenti si reprezentantii AM PNDR, CDRJ, CRFIR, OJFIR din regiunea mai sus mentionata.

Importanta acestor intalniri, rezulta si din faptul ca asemenea activitati genereaza dezbateri pe o gama extrem de diversificata de subiecte, iar nivelul comentariilor demonstreaza profesionalismul si nivelul de pregatire al participantilor. S-au clarificat aspecte privind apelurile de selectie, posibilitatea de a modifica strategiile, au fost sugerate propuneri de modificare/imbunatatire a ghidurilor solicitantului si a manualelor de procedura, s-a comentat pe marginea sub masurii 19.3, aflat in dezbatere publica, s-au facut simulari de completare a cererilor de finantare editabile specifice programului leader.

conferinta regionala galSesiuunea a fost extrem de interactiva iar timpul alocat acestei intalnirii a fost folosit cu maxima eficienta. Intalnirea organizata la Mamaia a mai parcurs un pas catre metode performante de promovarea a dezvoltarii rurale, atat de necesare pentru imbunatatirea standardului de viata al locuitorilor din mediul rural.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page