Comunicate de presă — iulie 18, 2019 at 09:16

Conferința regională a GAL-urilor din N-V, BIOLEADER și scheme de calitate

by

Periodic, FNGAL organizeaza si sustine conferinte regionale, pe intreg teritoriul tarii, luandu-se in consideratie organizarea administrativ teritoriala existenta, in regiunile de dezvoltare asa cum sunt ele definite. In perioada 12 – 14 iunie 2019, in acest sens, s-a desfasurat Conferinta Regionala a GAL-urilor din Regiunea N-V. Obiectivul principal al acestui eveniment, care a oferit si denumirea acestuia, BIOLEADER SI SCHEME DE CALITATE, a urmarit prin aceasta tematica sa creeze pe parcursul celor 3 zile de desfasurare de dezbateri constructive.

Organizatorii au ales ca locatie pentru desfasurarea acestei Conferinte, Complexul Turistic Valea Mariei, din Localitatea Vama, Jud. Satu Mare. La aceasta intalnire au fost invitati si au participat factori de decizie reprezentand FNGAL-ul, OJFIR Satu Mare, domnul Presedinte al Consiliului Judetean Satu-Mare si alte persoane reprezentand GAL-urile din aceasta regiune si din restul tarii.

GAL-ul Valea Mostistei a participat prin 2 reprezentanti care si-au propus sa-si insuseasca tematicile dezbatute iar dupa aceea sa utilizeze informatiile dobandite pentru a imbunatatii activitatea curenta a organizatiei. S-au prezentat Conceptul BIOLEADER, Masura 19.3 – Cooperare intre GAL-uri, s-a discutat despre schemele de calitate si sustinerea producatorilor locali, despre proiectul FNGAL aferent Sub Masurii 16.4, iar la final a fost descris modul prin care GAL-urile pot interveni in lantul valoric al productiei alimentare, posibilitatea sustinerii antreprenoriatului local si agricultura ecologica ca o solutie de eficientizare a activitatii pentru micii intreprinzatori din Romania.

Foarte atractive si utile au fost si momentele organizate pentru degustarea unor produse traditionale locale care demonstreaza ca exista o nisa de piata atractiva si generatoare de venituri.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page