Politica, Politică regională — septembrie 29, 2015 at 09:57

Conferința extraordinară a PSD Călărași

by

Conferința extraordinară a PSD Călărași din 26.09. s-a desfășurat cu participarea Secretarului General Liviu Dragnea, a europarlamentarului PSD Violeta Dănăilă, europarlamentarului Claudia Tăpărdel, Vicepreședintelui În Biroul Permanent Naționa Ecaterina Andronescu și a președintelui PES Acitivist Victor Negrescu. Au fost invitați din partea UNPR Aurel Filip și Primarul Daniel Drăgulin. Doamna Andronescu nu a vrut să stea la prezidiu unde i se rezervase loc ci a stat în sală.

psd calarasiConferința a fost extraordinară pentru că a fost devansată cu 1 lună fața de termen – ne-a spus la final Liviu Dragnea.

După deschiderea Conferinței Aurel Filip – politician UNPR – a transmis că ei vor susține PSD și guvernarea. Astfel, nu vor vota moțiunea PNL  săptămâna viitoare și vor contribui la reașezarea stângii politice. A făcut apel la muncă, seriozitate și echipă.

Primarul Daniel Drăgulin ales pe listele PNL, acum responsabil UNPR pe zona de sud-est a spus: PSD este o certitudine și o valoare. Trebuie să muncim în continuare, ce ne-am propus în 2016 să realizăm împreună. Adică candidat unic la Alegerile locale au subînțeles mulți. A părăsit sala după discurs.

Primarul din com Roseți, dl Râșnoveanu a avut un discurs lung. A început cu evocarea faptului că mulți se roagă pentru PSD ca să se împiedice. ‘’Cu cât țipă mai mult Realitatea TV cu atât stăm noi mai bine” – a spus el, aplaudat.

‘’Românii au înțeles că ceea ce au ales aia recoltează.Pentru ce au semănat trebuie ca numai acest Guvern să recolteze… Se pare că merge din ce în ce mai bine’’ – s-a continuat. ‘’Dacă votează cu dreapta, cetățenii au văzut pensii la fel…salarii la fel…asigurari de sanatate la fel. Guvernul a știut ce să facă cu soarta celor mulți. PSD nu a știut că este la putere, în multe Instituții alții sunt la putere. Nici acum în cel de al 99 – lea ceas nu putem fi la putere? “ s-a încheiat.

psd calarasi1Mărețele realizări au fost elogiate apoi de un membru PSD necunoscut multor din partid: acesta elogiind reântregirea pensiilor, scăderea prețurilor la alimente și un climat de siguranță pe stradă.

‘’Transmit celor ce ne bălăcăresc că nu știu ce vor…Justiția este ceva tabu iar DNA este un fel de Gestapo politic.” A mai spus acesta.

Dan Mihai Cristodor zis și Bebe, președintele unic candidat la aceste alegeri a fost reales cu unanimitate.

psd calarasi2Acesta a spus că în Călărași PSD a câștigat față de liberali, făcând comparații cu alte zone geografice arătând scorurile electorale mari în al 2-lea tur de scrutin la prezidențiale pentru alegerea doctorului Victor Ponta.

Europarlamentarii ce au luat cuvântul după Dan Cristodor au arătat că alta este realitatea din județ și că trebuie atins obiectivul ca PNL să nu mai conducă Consiliul județean, asta însemnând că au nevoie acolo de 16 voturi față de cele 10 din prezent.

Majoritatea au arătat că de fapt PNL conduce acest județ și că PSD este neputincios.

În final a luat cuvântul Secretarul General Liviu Dragnea.

A adus aminte că în 2007 înainte de europarlamentare, a venit la un Sediu care era închis cu lacătul, și a cerut unora să facă o listă cu ce este nevoie pentru Sediu, ca să funcționeze: televizor, mătură, calculator și mai ales frigider și bani pentru o femeie de serviciu.

Pe un fond de tuse a arătat că nu are nevoie de apă, ‘’Sunt răcit. Sunt bărbat și nu îmi este frică a spus el’’ – făcând aluzie și la aprecierile față de Justiție anterioare –considerându-le nepotrivite, și cerând respectarea Hotărârii Instanțelor…pentru că altfel nu am mai fi un Stat de drept.

‘’Chiar dacă nu suntem de acord cu legile suntem obligați să le respectam, de asemenea și Deciziile Instanțelor…pentru că plecăm de la latitudinea că nici un Sistem nu este perfect. Dar dacă nu le respectăm, încet, încet ajungem în haos. Și cel mai periculos pentru noi este că dacă vom continua cu asemenea atitudine, în permanență…atunci vom fi catalogați și din exterior și din interior ca un partid care nu susține Justiția, actul de justiție…Eu nu vă cert numai că vreau să vă spun cu calm despre punctual dvs. de vedere pentru că trebuie să ne gândim cu înțelepciune la ce vrem să facem cu acest partid” – a spus Dragnea.

A felicitat președintele reales, concluzionând: Municipiul Călărași este acum sănătos. Organizația PSD are un președinte călărășean.  Dan Cristodor. “ Acesta este un băiat tânăr care se emoționează cam ușor…la întâniri’’ – a spus dl Dragnea.

Bilanțul adevărat al guvernării  a fost descris de acesta astfel:

‘’În ultimii 25 ani am avut numai dispute politice, ultimii 10 ani fiind o nebunie de scandal în care s-au frânt destine, în care România a pierdut oportunități. Gândiți-vă câte m zeci de miliarde s-au pierdut în țară și câte milioane de români au plecat din ea. Să știți că într-un asemenea scandal permanent nu se poate construi un viitor’’ – a spus Liviu Dragnea.

Conferința s-a desfășurat însă în jurul subiectului dorinței de schimbare. Nu s-a pomenit despre schimbări ale vieții sau legislative ci numai despre schimbarea PNL din Consiliul Județean.

Remarcabil a fost discursul aplaudat al președintelui PES Activist Victor Negrescu, care a vorbil despre recunoștința ce trebuie datorată partidului pentru numirile în funcții.

La Conferință a venit și Campionul Interpelărilor din Camera Deputaților, dl deputat Naidin, fost membru marcant al PSD. Acesta nu a fost invitat… Fostul președinte al PRM Călărași acum și el membru PSD a plecat cum a venit: cu ochii în lacrimi.

psd calarasi3

Altfel… pe holuri s-a servit multă apă plată. Și nu s-a dorit ca să se îmbete cu aceasta…spuneau unii.

psd calarasi4Marian Dorin Pîrloagă

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page