Comunicate de presă — mai 24, 2013 at 22:15

Conferința cu multiplicatorii de informaţie europeană privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013

by

big_1369393976Secretariatul Tehnic Comun (STC) pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) a organizat în data de 23 mai 2013, în Sala de Conferințe a Municipalității Pleven, conferinţa cu multiplicatorii europeni de informație. Scopul acestei conferinţe a urmărit creșterea nivelului de conștientizare asupra fondurilor puse la dispoziție de către Uniunea Europeană celor două state membre, dar și a impactului pozitiv asupra vieții comunității din aria vizată. Obiectivul general a fost acela de a disemina ultimele informații privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013) și de a extinde rețeaua multiplicatorilor de informație creată la nivel local/regional.

Reprezentanții STC din cadrul BRCT Călărași au prezentat participanților big_1369393999progresul Programului, întâlnirile destinate beneficiarilor desfășurate și programate pentru perioada imediat următoare, evenimentele de promovare a PCT Ro-BG 2007-2013 organizate și planificate pentru anul 2013, rolul și activitățile structurilor de management ale Programului.

Discuțiile referitoare la rețeaua multiplicatorilor de informație s-au axat pe rolul acesteia de a selecta, adapta şi transfera informaţiile privind Programul către publicul larg. Comunicarea, diseminarea informaţiei şi promovarea sunt elemente necesare ale Programului şi ale tuturor proiectelor în derulare. Obligaţia structurilor de management ale Programului este aceea de a se asigura că atât modul în care programul operațional funcţionează cât şi beneficiile şi impactul acestui asupra comunităţii sunt bine cunoscute de toţi cei interesaţi.

big_1369394032Reprezentanții instituțiilor membre ale rețelei, precum și ai instituțiilor care și-au arătat disponibilitatea de a participa la conferinţă, au luat cuvântul, întărind importanţa informațiilor permanent actualizate pentru public. De asemenea, discuțiile au vizat şi aspectele privind identitatea de mesaj și de imagine a Programului și activităţile de comunicare la nivelul PCT Ro-BG 2007-2013, în ansamblu.

Acest eveniment continuă procesul de dezvoltare a reţelei ce acţionează ca un grup de multiplicatori de informaţie pentru activităţile desfăşurate în cadrul Programului, proces iniţiat de către STC din cadrul BRCT Călărași în cursul anului 2010, când a fost organizată prima conferinţă de acest gen.

Sursa: bcromaniabulgaria.eu

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page