Evenimente, Ultimile Știri — martie 20, 2014 at 18:11

Concursul Naţional “MESAJUL MEU ANTIDROG” ediţia a XI a

by

Agenţia Naţională Antidrog a lansat a XI a ediţie a Concursului „Mesajul meu antidrog” cu tema Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”.

nu-drogurilorMesajul meu antidrog, ajuns în prezent la ediţia a XI a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie al Agenţiei Naţională Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

Antrenarea populaţiei şcolare în activităţi prin care aceasta să-şi exprime prin diverse forme opinia şi atitudinea faţă de consumul de alcool, tutun şi droguri, inclusiv substanţe noi cu proprietăţi psihoactive SNPP (substanţe etnobotanice), conştientizând în acest fel şi consecinţele negative asociate acestuia devine o prioritate. Concursul naţional „Mesajul meu antidrog” reprezintă din acest punct de vedere un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ şi contribuie alături de celelalte activităţi de acest gen la formarea de convingeri de viaţă sănătoasă în rândul acestui segment de populaţie.

Astfel, prin secţiunile propuse, încercăm să oferim adolescenţilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri. Secţiunile ediţiei a XI a sunt:
–         pagină web
–         film scurt metraj, fotografie digitală, spot;
–         eseu literar;
–         arte vizuale;

Activităţile proiectului sunt planificate, organizate şi coordonate la nivelul judeţului de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Călăraşi.

În cele zece ediţii desfăşurate până în prezent, la nivel local au fost implicaţi numeroşi tineri care şi-au exprimat prin diverse forme opiniile şi atitudinile faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri, conştientizând în acest fel şi consecinţele negative asociate acestora.

Anul trecut au participat 350 de elevi din 25 unităţi de învăţământ, 12 lucrări câştigătoare la etapa judeţeană fiind transmise în vederea participării la etapa naţională la care s-au obţinut:

–         premiul I eseu -gimnaziu Enciu Diana – Şcoala Gimnazială „Mircea Nedelciu” Fundulea,

–         premiul II spot -gimnaziu Vizireanu Mihai – Şcoala Gimnazială „Iancu Rosetti” Roseţi,

–         premiul II pictura -gimnaziu Nan Ionuţ – Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă”.

Coordonator CPECA
Mirela Ilona Tîrşolea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page