Evenimente, Ultimile Știri — iunie 6, 2014 at 22:48

Concursul “Micul Antreprenor” din oraşul Slobozia

by

Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_dragos nicolaeAstăzi, 06.06.2014, a început sesiunea de intercunoastere a participanţilor concursului “Micul Antreprenor” din oraşul Slobozia, judeţul Ialomiţa. Acest proiect este organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Ialomiţa prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa, grupul de participanţi este alcătuit din 100 de elevi din întreagă ţară şi va fi supravegheat pe parcursul şederii la Slobozia de profesori coordonatori. Evenimentul se desfăşoară în intervalul 6-8 iunie 2014. Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi este prezent cu Ioniţă Diana Alexandra( preşedinte CJE) , şi alţi 4 delegaţi din Liceul Alexandru Odobescu Lehliu-Gara : Tudor Florian Leon Lucian, Mihalache Diana Gabriela, Popa Ionuţ Sorin, Grigore Maria Alexandra. Mâine, 7 iunie 2014 s-a făcut  Deschiderea oficială în incinta Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea” Slobozia, iar mai apoi “Târgul Antreprenorial” în Piaţă Revoluţiei, Slobozia

Diana  Alexandra  Ioniţă

Ai o idee de afacere? Crezi  că poate avea  impact?
Dacă da, atunci răspunsul este concursul național „Micul Antreprenor”, organizat de Consiliul Județean al Elevilor Ialomița! Aflat la cea de-a III-a ediție, primele două activități ale proiectului, conferința „Antreprenoriatul tinerei generații” și Târgul Antreprenorial ( concursul propriu-zis), se vor desfăşura la Slobozia, în perioada 6-8 iunie. Acestea se vor finaliza cu premii consistente în bani, precum și parteneriate cu societăți comerciale, pentru a asigura implementarea ideilor de afaceri câștigătoare.

Astfel, proiectul are ca scop îmbunătățirea mediului antreprenorial prin educarea elevilor cu privire la ce presupune punerea în aplicare a unei idei antreprenoriale. Mai mult decât atât, oferă o rampă de lansare pentru piețe economice mult mai largi, informațiile și atitudinile antreprenoriale dobândite în cadrul conferinței reprezentând o bază pentru viitoarele inițiative.

   Ce urmărim noi?

  1. Punerea în valoare a creativității elevilor antreprenori într-un mod practic!
    1. Expunerea și prezentarea ideilor antreprenoriale într-un cadru adecvat!

Totodată, dorim promovarea unor idei de afaceri originale, de calitate, cu impact asupra „cumpărătorilor”, o bună organizare, spirit de echipă, integritate și sustenabilitatea prezentării în fața juriului.
Echipele participante își vor expune  gama de produse sau servicii în locurile special amenajate din Piața Revoluției (Slobozia), folosindu-se de orice mijloc de promovare a lor. Echipele trebuie să fie formate din 5 elevi, coordonați obligatoriu de un cadru didactic al unității de învățământ din care provin/ profesorul coordonator al Consiliului Județean al Elevilor.

În perioada 6-8 iunie, echipele participante vor fi cazate în Slobozia, cheltuielile de cazare şi masă fiind suportate de către organizatori, cu sprijinul financiar din partea Consiliului Județean Ialomița și a sponsorilor, iar cele de transport de către Inspectoratul Şcolar din judeţul de provenienţă.

Participanții la proiect vor completa formularul nominal de înscriere până la data de 16 mai, urmând ca în data de 19 mai  să fie făcută publică lista echipelor admise. Printre categoriile şi domeniile târgului antreprenorial se numară cel industrial, agricol, construcţii, turism, comercial, IT, cultural, tehnic, finanţe şi, nu în ultimul rând marketing.

Menţionăm că nu va fi acceptată expunerea produselor alimentare sau comercializarea produselor de orice natură.

Regulamentul concursului se  găsește la adresa: http://wedu.ro/pg/file/elena.iovnescu/read/132958/regulament-concurs-national-micul-antreprenor

Lista echipelor selecționate în urma aplicațiilor poate fi consultată aici:

http://wedu.ro/pg/file/elena.iovnescu/read/133174/echipele-selectionate-pentru-participarea-in-cadrul-concursului-national-micul-antreprenor

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page