Comunicate de presă, Ultimile Știri — decembrie 21, 2013 at 11:48

Comunicat Colegiul Prefectural

by

Joi, 19 decembrie 2013, cu începere de la ora 10:00, prin Ordinul Prefectului a fost convocat Colegiul Prefectural în sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

prefectura cl

Pe Ordinea de Zi au fost următoarele subiecte:

  1. Măsuri ce urmează a fi dispuse în perioada următoare pentru protejarea populaţiei la achiziţionarea de produse şi servicii specifice sărbătorilor de iarnă.
  2. Acţiuni ce urmează a fi întreprinse, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru respectarea prevederilor legale referitoare la deţinerea, transportul, manipularea, depozitarea şi comercializarea obiectelor artizanale de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Şedinţa a fost prezidată de Prefectul judeţului Călăraşi, George IACOB, conform prevederilor art. 3 alin (2) din Regulamentul de  funcţionare a Colegiului Prefectural.

Primul subiect al Ordinii de Zi a fost abordat de Eugenia POPESCU, doctor veterinar în cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi, care a prezentat o informare privind măsurile dispuse în perioada 15.12.2013 – 27.12.2013, la nivelul judeţului Călăraşi, pentru protejarea populaţiei la achiziţionarea de produse şi servicii specifice sărbătorilor de iarnă (a se vedea materialul anexat).

În continuare, Marian DUMITRU, comisar şef din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a prezentat un material informativ privind acţiunile ce urmează a fi întreprinse, în perioada sărbătorilor de iarnă în conformitate cu Legea nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive. Se va avea în vedere respectarea prevederilor legale referitoare la deţinerea, transportul, manipularea, depozitarea şi comercializarea obiectelor artizanale de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Conform celor enunţate de domnia sa I.P.J. Călăraşi va desfăşura acţiunea naţională „Foc de artificii” privind verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

Totodată, Nicolae DUMITRU, inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi, a informat faptul că în perioada 20.11.2013 – 26.12.2013, I.T.M. efectuează operaţiuni legate de autorizarea şi avizarea societăţilor comerciale ce doresc să desfăşoare activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a obiectelor artizanale de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice (material anexat).

În final, la propunerea Prefectului judeţului Călăraşi a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea efectuării unor controale tematice în perioada sărbătorilor de iarnă 2013-2014. Astfel, echipe formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor efectua un control tematic privind producţia, circulaţia şi comercializarea produselor specifice sărbătorilor de Crăciun la nivelul judeţului Călăraşi. De asemenea,  un alt control tematic va fi realizat pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la deţinerea, transportul, manipularea, depozitarea şi comercializarea obiectelor artizanale de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice se va efectua de către I.P.J. şi I.T.M.

Cu acelaşi prilej, având în vedere apropierea finalului de an, prefectul a adresat mulţumiri pentru întregul an de bună colaborare şefilor de servicii publice deconcentrate şi primarilor prezenţi urându-le cele mai bune gânduri pentru noul an. 

19.12.2013

Atasamente:

D.S.V.S.A. – material informativ

I.T.M. – material informativ

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page