Evenimente, Ultimile Știri — septembrie 23, 2017 at 10:08

Comuna Cuza-Vodă s-a înfrățit cu  Sadova,comună  din Repuplica Moldova

by

IMG-20170922-WA0007Vineri 22 septembrie 2017  a avut loc semnarea acordului de înfrățire între comunele Cuza-Vodă din România și Sadova din Republica Moldova. Din partea comunei Cuza –Vodă a semnat primarul Marius Cojocaru iar din partea comunei Sadova Vladimir Susarenco. Au fost prezenți cosilieri locali și unioniști din cele două comune Ionescu Auraș din Călărași și Vasile Curmei din Călărași republica Moldova.

Primarul Marius Cojocaru și Vladimir Susarenco au prezentat comunele lor și au povestit întâmplările care au dus la această înfrățire.IMG-20170922-WA0011

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul are o suprafaţă de circa 2.85 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 8.84 km. Comuna Sadova are o suprafaţă totală de 45.15 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 36.01 km. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume.IMG-20170922-WA0012

Tot mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului încheie acorduri de înfrăţire cu scopul de a realiza în comun proiecte sociale şi de a apropia oamenii de pe cele două maluri ale Prutului. Iniţiatorii acţiunilor de înfrăţire îşi propun să folosească la maximum potenţialul unei ordonanţe de urgenţă care le oferă dreptul autorităţilor locale din România să finanţeze proiecte comune cu localităţi din R. Moldova.

În județul Călărași mai sunt înfrățite municipiul Călărași cu orașul Călărași,comuna Jegălia cu satul Nișcani, comuna Vîlcelele cu satul Calfa.

Suntem pe cale să mai realizăm câteva înfrățiri în următoarea periaodă. Înfrăţirea şi cooperarea între administraţiile locale din România şi Republica Moldova sunt o şansă pentru dezvoltare.

 

Nelu Bălașa

Lider mișcarea unionistă Acțiunea 2012

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.