Economie, Responsabilitate socială — februarie 20, 2015 at 22:07

Competitia intreprinderilor sociale NESsT 2015

by

3

Pentru a rezolva o serie de probleme sociale din România, precum rata mare a șomajului în rândul grupurilor dezavantajate, accesul la piețe de desfaceri pentru micii producători și venituri pentru artizani, credem cu tărie că este nevoie de aceste soluții hibrid, denumite întreprinderi sociale. Obiectivul competiției este de a sprijini și susține financiar start-up-ul și dezvoltarea întreprinderilor sociale din România. Fundaţia NESsT România îi invită  pe toţi cei interesați să lanseze sau să extindă o întreprindere socială să îşi înscrie ideea în Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2015. 

Beneficiari eligibili

-Organizatii neguvernamentale
-Entitati comerciale cu o misiune sociala clar definita;
-Echipe de antreprenori

Valoarea finantarii acordate

pana in 10.000 euro

Termen de depunere

2 martie 2015

Finantator


NESsT Romania, in parteneriat cu UniCredit Foundation, Social Entrepreneurship Initiative and Foundation, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania.

Arii de impact


Incluziune pe piata muncii: pregatire profesionala, oportunitati de angajare sau plasare pe piata fortei de munca pentru persoane cu dizabilitati, tineri aflati in situatii de risc, minoritati etnice si alte categorii de persoane excluse de pe piata muncii. Aceste modele de intreprinderi sociale fie angajeaza ele direct persoane marginalizate, fie opereaza drept o platforma de reintegrare profesionala oferind pregatire profesionala adaptata cerintelor pietei muncii si mediind gasirea unor locuri de munca in sectorul privat pentru aceste categorii de persoane.

Surse de venit sustenabile: cresterea accesului la piete de desfacere pentru artizani, mici fermieri si alti producatori marginalizati si cu venituri reduse, producatori care astfel obtin o sursa de venit constanta si echitabila care le poate asigura un trai decent. Aceste modele de intreprinderi sociale opereaza de obicei sub forma unor cooperative sau asociatii de producatori avand drept scop cresterea veniturilor membrilor lor.

Tehnologii cu impact social: tehnologii care contribuie direct la crearea de locuri de munca sau la generarea unor surse de venit prin cresterea productivitatii micilor producatori sau mestesugari din comunitati cu venituri reduse si/sau marginalizate. Aceste modele de intreprinderi sociale comercializeaza tehnologii in domenii precum apa si canalizare, agricultura, energie regenerabila si/sau tehnologii asistive.

Beneficii acordate

  • 4 luni de asistenta tehnica pentru dezvoltarea unei intreprinderi sociale si dobandirea competentelor necesare lansarii si administrarii acestei;
  • Un plan de afaceri pentru intreprinderea sociala propusa;
  • Premiile Competitiei NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2015: La finalului perioadei de planificare, NESsT va acorda 2 premii financiare (cu o valoare pana la 10.000 EUR fiecare) pentru recunoasterea celor mai bune idei  de intreprinderi sociale.


Cei care au deja o intreprindere sociala functionala sau un prototip testat pe piata pot opta sa intre si in cursa pentru unul dintre cele trei premii financiare (5000 euro, 3000 euro si 2000 euro) acordate de catre UniCredit Foundation in cadrul Your Choice Your Project.

 

sursa fonduri-structurale.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page