Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — octombrie 30, 2013 at 18:30

Compatibilitatea sexuală şi rolul maturităţii în relaţii

by

compatibilitateEvident este vorba de o perspectiva personala si implicit masculina.
Eu nu pot vorbi de o compatibilitate sexuala inainte de a vorbi de o compatibilitate umana.
Daca esti o femeie la care imi place ceva ca si om si pot experiementa prietenia cu tine (apropiere , incredere, sinceritate) devin rapid foarte interesat sa te cunosc …  erotic.

Odata ajuns aici am doar 3 variante:
1.Sunt complet incompatibil sexual (simti sexualitatea intr-un mod neinteresant pt mine, prea imatur, prea simplist, prea putin feminin sau prea spiritualist siropos) . Evident ca situatia nu afecteaza relatia de prietenie si la fel de evident este ca pot aparea transformari care pot schimba situatia.
2. Suntem compatibili la modu minimal (adica nu este respingere) sau cel putin impartim o suficient de  buna compatibilitate in sexualitatea psihica (abordare, raportare), …  incat imi gasesc motivatie sa caut sa dezvolt compatibilitatea. Uneori nu iese nimic si o lasam balta , alte ori se-ntampla ”miracole” (deblocari, cresteri se sensibilitate, etc)  si ajungi la compatibilitati totale. Uneori prinzi amandoua situatiile cu aceias persoana. 🙂
3. Suntem ”frati”erotici, adica,  curge acelas sange erotic printre craci nostri (si nu numai 😉 )  si vorbim aceias ”limba energetica”.

In oricare din cazuri am fi,  relationarea sexuala si erotica poate fi afectata doar de relationarea la nivel uman. Cand:
1. te simt incapabila sa iesi din competitia cu celelalte femei si implicit incapabila sa admiri ce apreciezi la celelalte,
2. cand vad ca majoritatea eforturilor si preocuparilor tale sunt directionate catre rafinarea tehnicilor de a manipula sau a pune presiune sa-ti atingi obiectivele de control sau dominare,
3.cand vad ca te dezici de oameni care au insemnat mult pt tine doar pt ca crezi ca nu mai ai nevoie de ei si pare ca ai ”oportunitati” mai atragatoare,
4.  daca te vad superficială in aprecierea barbatilor, adica esti fascinata de aparente si nu vezi continuturi importante … si faci toate astea desi ai un suport important in jurul tau, …  atunci nu mai conteaza nici un fel de compatibilitate sexuala sau fratie erotica cu subsemnatul.

Inainte de toate vreau increderea si legatura cu omul care esti … si doar dupa acesta incredere,  vreau sa dezvolt maxim orice oportunitate erotica. Daca sunt in stare.

Singurul lucru care ar trebui sa-l stie o femeie ce doreste o relatie de durata (deci care sa evolueze)  cu mine,  este sa stie sa fie omul de care ma pot simti apropiat. Foarte apropiat 🙂 . Evident ca dau detalii destul de precise despre ce ma apropie sau ma departeaza de o femeie.

Daca ne referim strict la compatibilitatile sexuale , excluzand problematica umana … acesta compatibilitate depinde de
1. profilul  erotic (amprenta strict personala de trai sexualitatea) ,
2. o chestiune de libido (cat de intens si complex simti si doresti) ,
3. de naturalete (cat de spontana esti in manifestarea impulsurilor sexuale) si
4. o chestiune de calitati organoleptice (gust, miros, aroma etc).

In ce priveste maturitatea la femei desi o admir si respect nu o caut neaparat. Eu caut cresterea umana nu nivelul uman in relatiile mele. Cresterea partenerei mele este cresterea mea.

Legatura dintre maturitate si compatibilitatea sexuala

Oricat de matura ai fi ca femeie , maturitatea nu face decat sa-ti implineasca potentialul de mafestare , exprimare si sensibilitate sau si sa-ti elibereze de conditionari si limitari profilul sau stilul erotic. Dar acest profil si stil este unic la fiecare femeie. Energia erotica are un gust specific specific fiecarei femei si presupun ca si fiecarui barbat.
In consecinta , femei departe de maturitate, pot avea o aroma (un mod de a simti, de a atinge, de a reactiona) mult mai pe gustul meu decat aroma unora din femeile foarte mature.
Naturaletea nu este doar a femeilor mature.
Naturaletea poate fi si innascuta si pastrata datorita unor conditii favorizante.
Naturaletea este un soi de a trai viata , scurtcircuitand spatiu mental emotional.
Unele femei traiesc mai  simplu fara multe intrebari si problematici existentiale.
Evident ca aceasta naturalete vine la pachet cu un soi de superficialitate in unele aspecte ale vietii,  si ca echilibrul este vulnerabil la anumite conjuncturi, dar asta nu face cu nimic falsa naturalete innascuta.
Aceasta naturalete permite o exprimare spontana si intensa.
Una din preocuparile si provocarile  mele in relatia cu ea a fost sa gasesc o modalitate de abordare … a imaturitatilor  ei astfel incat sa nu-i deteriorez naturaletea si sa nu o bag in problematici mentale … in momentul in care aspectele superficiale o ajuns-o din urma.
Oricata bucurie a vietii si naturalete ai in tine nu poti fi altceva decat esti in esentele tale energetice.
La nivelul acelor esente se stabilesc compatibilitatile.
Asa ca, …  in erotism, o majora evolutie spirituala nu este o conditie nici necesara , si nici suficienta pt o experienta f buna. Este insa un factor puternic favorizator in dezvoltarea oricarui tip de relatie.
Imaturitatea poate face inutile orice compatibilitati, si in acest sens prin maturitate poti exploata la maxim potentialul de satisfactie erotica intr-o relatie, dar acest potential poate fi destul de redus.
Bineinteles ca o femeie cu un ADN eu erotic incompatibil cu mine poate fi o  pentru altcineva mai potrivit.
Au fost femei in viata mea , imature si foarte putin (sau chiar deloc)  preocupate de spiritualitate si dezvoltare, dar care aveau o combinatie de gratie cu o anume sensibilitate in erotismul lor , sau un mod de a ma percepe si a se raporta la mine … incat simt ca mi-au oferit foarte mult. Si culmea, …  una dintre ele avea si destule complexe si autolimitari in manifestarea sexuala.
Convingerea mea este ca este imposibil sa reduci experienta in cuplu la regula : esti matur ai relatii adevarate , incitante si satisfacatoare, iar daca esti imatur esti destinat nefericirii si dezamagirii.  Sigur ca o abordare superficiala a imaturitatilor te va duce inevitabil la suferinta, dar asta nu reduce importanta momentelor bune. Momentele bune au fost acolo pt ca ceva se imbina sanatos.
Si nu ma refer aici la acele momente bune ce apar la inceputul relatiilor care supureaza a proiectii idilice, entuziasme infantile specifice scurtei perioade de romantism.
Eu zic ca fiecare vine in orice relatie cu ceva probleme rezolvate iar altele nu.
Relationarea inteligenta (eficienta)  inseamna capacitatea de a exploata compatibilitatile pt cat mai multa placere si satisfactie(deci incarcare)  … si de a-ti folosi competentele ca problemele nerezolvate sa se diminueze sau sa nu interfereze cu relatia.
Fiecare problema clarificata, rezolvata (oricat de marunta)  … este pentru relatie , … ca si o infuzie de oxigen pt corp. Iar pe masura ce se rezolva aspecte problematice … creste si complexitatea si profunzimea relationarii.

Sursa: fiiconstient.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page