Politica, Politici europene — iulie 11, 2013 at 11:45

Comisia Europeana va finanta 18 initiative europene de mobilitate durabila

by

european-commissionComisia Europeana a publicat numele altor 18 actiuni care vor beneficia de finantare in cadrul campaniei pentru mobilitate urbana sustenabila intitulata „Do The Right Mix” [Alege combinatia potrivita], care se deruleaza pe o perioada de trei ani. Fiecare actiune va primi pana la 7 000 de euro care pot fi utilizati pentru a consolida activitatile de promovare a mobilitatii urbane sustenabile, de la cursuri de mers cu bicicleta la utilizarea in comun a automobilelor, activitati distractive pentru copii si multe altele.

Vicepresedintele Comisiei Europene Siim Kallas, responsabil cu transporturile, a declarat: „Crearea unei culturi a mobilitatii urbane sustenabile este o provocare, insa dupa succesul primului apel pentru cereri de finantare din 2012 stim ca nenumarati europeni sunt gata sa raspunda la aceasta provocare. Dorim sa ii sprijinim cat putem pe cat mai multi dintre ei si sa ii ajutam sa faca schimbari pozitive la nivelul cel mai de baza al societatii.”

De la lansarea campaniei in 2012, aproape 380 de actiuni de mobilitate urbana sustenabila au fost inregistrate pe site-ul central al campaniei http://www.dotherightmix.eu/. Actiunile in curs si cele viitoare sunt indicate pe harta mobilitatii (Mobility Map), care ofera vizibilitate la nivel european celor implicati in campanie. In cadrul celui de-al doilea apel pentru cereri de finantare s-au primit 74 de cereri din 18 tari eligibile. Cel de-al treilea si ultim apel pentru cereri de finantare in domeniul mobilitatii sustenabile se va lansa in martie 2014.

La fel ca si in anul precedent, au fost eligibile grupurile de persoane, precum si entitatile necomerciale (scoli, ONG-uri, administratii publice etc.). La apel nu au fost insa invitate Bulgaria, Grecia, Italia, Letonia, Romania si Marea Britanie, deoarece aceste tari primesc deja sprijin specific pentru derularea unor campanii nationale. Candidatii selectionati au fost selectati de un juriu format din experti, toti avand experienta in domeniul mobilitatii sustenabile.

Campania pentru mobilitate urbana sustenabila a Comisiei Europene este legata de Saptamana europeana a mobilitatii care are loc in fiecare an intre 16 si 22 septembrie si al carei punct culminant este ziua „In oras fara masina mea!”. Campania este finantata prin programul „Energie inteligenta pentru Europa” – programul de sprijin al UE pentru actiuni fara caracter tehnologic in domeniul eficientei energetice si al surselor regenerabile de energie.

Sursa: Comisia Europeana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page