Comunicate de presă — august 24, 2016 at 19:41

Comisia Europeană nu va aplica reduceri pentru plățile directe finanțate din FEGA

by

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) face precizări cu privire la termenele de plată aferente cererilor unice de plată – Campania 2015, ca urmare a informațiilor diferite apărute în mass-media după conferința de presă susținută în data de 22.08.2016, de către Directorul General APIA, dl. Nicolae Horumbă.

Astfel, având în vedere dificultățile specifice întâmpinate în primul an de implementare a reformei PAC 2013 de mai multe state europene, Comisia Europeană nu va aplica reduceri pentru plățile directe finanțate din FEGA aferente anului 2015 care sunt efectuate după data de 30 iunie 2015, respectiv în perioada 1 iulie – 15 octombrie 2016, în conformitate cu articolul 5(4) al Regulamentului (UE) nr. 907/2014.

Facem precizarea că Agenţia își ia angajamentul să finalizeze plăţile aferente schemelor din sectorul zootehnic până la data de 31 august 2016.

În Anexă este prezentat procentul sumelor plătite (conform Ordinelor de plată emise către Trezorerie și băncile comerciale) până la acest moment din plafonul alocat pentru Campania 2015, pentru schemele de plată din sectorul zootehnic și vegetal.

Precizăm că pentru sumele autorizate din Bugetul Național și FEADR (Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală) poate exista un decalaj de câteva zile până la primirea sumelor în conturile fermierilor.

 

 DIRECTOR EXECUTIV

 Eugen MOGOŞ

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page