Cultură şi Educaţie, Educaţie — februarie 21, 2018 at 20:20

Colegiul Național ”Barbu Știrbei ” din Călărași a fost desemnat CETI (Centru de Excelență în Tehnologia Informației)

by

Colegiul Național ”Barbu Știrbei ” din Călărași un nou pas Smart-School,un nou pas Smart-City

În urma selecției în vederea înfiinţării la nivelul fiecărui judeţ din ţară a centrelor de excelență din cadrul proiectului „Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina Tehnologia Informației”, Colegiul Național ”Barbu Știrbei ” din Călărași a fost desemnat CETI (Centru de Excelență în Tehnologia Informației) pentru judeţul Călărași.

Proiectul are ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de pregătire și dezvoltare a elevilor din clasele IX – XII cu profil matematică – informatică  capabili de performanțe înalte.

Centrul va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante și o tablă interactivă.

”Ne onorează această desemnare mai cu seamă că este, mai degrabă, o recompensă a muncii profesorilor Hreniuc Toader, Hreniuc Ema, Șerban Gabriela și Dumitrecu Gica. De asemenea, la această selecție,  a contat şi faptul că avem în liceul nostru elevi care au participat la olimpiade si concursuri naționale și internaționale  obținând rezultate deosebite: Dumitrescu Radu,  Miclăuș Adrian, Vlad Radu- Mihai, și Dinu Alexandru.

Un alt avantaj important în cadrul selecției a fost și acela  că avem tradiţie în acest domeniu şi avem profilul matematică-informatică, intensiv informatică”, a declarat Eufrosina Amza, directorul Colegiului Național ”Barbu Știrbei”.

a consemnat Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page