Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 17, 2014 at 08:53

Codrin Scutaru: Să revenim la Agenda cetăţeanului

by

139238413153722211537_codrin-scutaru-secretar-de-stat-pc-am-reusit-sa-deblocam-posturile-din-asistenta-sociala--

De 3 ani, milităm pentru menţinerea unităţii în USL. Am fost şi suntem factorul de echilibru din USL. Domnul Crin Antonescu trebuie să ţină cont de faptul că acel partid, pe care-n 2012 îl vedea de 10% şi pe care acum îl vede de numai 1%, este partidul care a oferit PNL preşedintia Senatului şi paritate în USL.

Conform documentului USL prezentat de preşedintele PC ieri, funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu “în anumite condiţii”, aşa cum susţine Crin Antonescu. Îi revenea fără nicio altă condiţionare. În ciuda acestui angajament politic, PC a acceptat să cedeze funcţia către domnul Antonescu pentru a proteja candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL.

Nu ne dorim acum această funcţie, vrem doar ca românii să fie corect informaţi.

Tot noi, PC, am fost cei care în 2012 am renunţat la funcţia de vicepremier.

Preşedintele PC i-a reîmprospatat memoria domnului Antonescu, amintindu-i că ştia de 2 ani de zile de pactul de coabitare.

De 3 ani am militat şi milităm pentru menţinerea unităţii în USL. Ne dorim un USL puternic.

Nu am răspuns până acum jignirilor repetate adresate de domnul Antonescu preşedintelui fondator al PC şi presedintelui PC, jigniri care au început în vara lui 2013. Toate au însă o limita. Acesta este motivul pentru care preşedintele PC a decis să prezinte public documentele USL şi ale Aliantei de centru-dreapta, pentru a înlătura orice urmă de îndoială.

Pentru că suntem într-o zi care celebrează un alt tip de sentimente, mai frumoase, ar trebui ca partenerii noştri să îşi amintească că orice relaţie între oameni, şi de ce nu între partide, rezistă şi se menţine dacă faci lucrurile pe care le-ai făcut la începutul relaţiei.

USL trebuie să meargă mai departe. Românii au alte priorităţi, diferite de circul politic. Cine suntem noi, politicienii, să uităm de agenda cetăţeanului şi de motivul încrederii românilor în parteneriatul nostru politic?

 

Codrin Scutaru

Şef de campanie al PC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page