Anunţuri, Ultimile Știri — ianuarie 24, 2014 at 12:09

Cod portocaliu de ninsori şi viscol în Capitală şi în 10 judeţe, de vineri până duminică

by

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţă, o avertizare de cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru zece judeţe ale ţării şi pentru Capitală, valabil de vineri ora 18:00 până duminică, ora 18:00. În acelaşi interval, alte 16 judeţe sunt sub avertizare de cod galben. La prânz, Comandamentul de iarnă se reuneşte la sediul Guvernului.

ninsoare

În prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăşi local 30…40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75…80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

De asemenea, în sudul şi estul ţării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depăşi la rafală 60…70 km/h în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, zone în care şi stratul de zăpadă va fi consistent. Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei local în Dobrogea, iar în prima parte a intervalului şi în Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. În restul teritoriului ninsorile vor fi în general slabe. Vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor mai ales în estul şi sud-estul ţării.

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page