Mâncare şi Băutură — mai 25, 2014 at 12:00

Cocktailuri savuroase pe care merită să le încerci

by

O baie cu spuma si ceva muzica pe fundal sunt ingredientele perfecte pentru a incheia o zi istovitoare intr-o nota relaxanta si placuta. Adauga printre acestea si un cocktail savuros, preparat din combinatii inedite de bauturi si arome, si vei avea parte de o seara cu adevarat perfecta! Iata cateva retete celebre de cocktailuri savuroase, pe care merita sa le incerci!

Martini Cocktail

Martini CocktailIngrediente:

  • 50 ml gin
  • 20 ml vermut alb
  • 2 masline verzi

Mod de preparare:

Amesteca ginul cu vermutul in shaker, apoi toarna-l intr-un pahar inalt, cu picior. Infige maslinele intr-o scobitoare si adaug-o in pahar.

The Moscow Mule

The Moscow MuleIngrediente:

  • 45 ml votca
  • 30 ml lichior
  • 120 ml bere de ghimbir
  • 15 ml zeama de lime
  • 1 crenguta de menta (pt decor)

Mod de preparare:

Mixeaza in shaker toate ingredientele, cu exceptia entee si a berii. Toarna cocktailul intr-un pahar inalt (fara picior), completeaza cu bere si decoreaza bautura cu o crenguta de menta sau cu o felie de lime.

Cosmopolitan

CosmopolitanIngrediente:

  • 30 ml votca
  • 30 ml triplu sec
  • 15 ml suc de limeta
  • 15 ml suc de zmeura

Mod de preparare:

Toarna toate ingredientele intr-un shaker cu doua cuburi de gheata in el. Amesteca bine bauturile cu gheata, apoi toarna cocktailul intr-un pahar inalt de martini, si decoreaza-l cu o felie de limeta.

The Negroni

The NegroniIngrediente:

  • 45 ml scotch (whisky scotian)
  • 15 ml lichior de cirese
  • 15 ml Campari
  • 15 ml vermut rosu italienesc
  • 2 linguri de bitter Peychaud
  • 1 felie de portocala (pentru décor)

Mod de preparare:

Adauga toate ingredientele intr-un pahar mare, plin cu gheata. Amesteca bine toate bauturile, apoi strecoara cocktailul, pentru a indeparta gheata, toarna-l intr-un alt pahar si arunca in el o felie de portocala.

The Manhattan

The ManhattanIngrediente:

  • 75 ml bourbon (whisky)
  • 25 ml vermut rosu dulce
  • 1 lingura de bitter Angostura
  • 1 cireasa
  • 1 fasie de coaja de portocala

Mod de preparare:
Toarna vermutul, whisky-ul si bitterul in shaker, cu trei cuburi de gheata si amesteca-le usor.

Pune pe fundul unui pahar de cocktail o cireasa, toarna bautura din shaker si decoreaza cocktailul cu coaja de portocala, avand grija ca o parte din ea sa se “scalde” in cocktail, pentru a-si lasa aroma fructata.

Să aveţi poftă!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page