Mâncare şi Băutură — martie 23, 2014 at 12:34

Cocktail Manhattan

by

Este una dintre primele băuturi combinate. Originea sa este incertă conform unor păreri, ar fi apărut în anii ’20, în Manhattan Club din New York; conform altora, amestecul datează din secolul trecut şi ar fi. nici mai mult, nici mai puţin, decât o creaţie a mamei omului de stat englez Winston Churchill.

manhattan-specialŞi în privinţa reţetei de bază există controverse. Prima apare în 1935 şi prevede următoarele doze 4/5blended whiskey, 1/5 vermut roşu şi câteva picături de Angostura Bitter; în altă reţetă, proporţiile sunt, însă, formulate astfel o uncie şi jumătate canadian whiskey, 3/4 uncie vermut roşu şi câteva picături de angostura.

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – rye whiskey
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Vermouth drinks
  • Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid

Se serveşte înainte de mese

Ingrediente:

  • 7/70 rye whiskey 3
  • /10 vermut roşu
  • o picătură de angostura

Face parte din codificările IBA începând din 1961 şi reţeta de acolo era următoarea 2/3 canadian whiskey, 1/3 vermut roşu şi o picătură de Angostura. In a doua şi în a treia codificare IBA apare cu reţeta menţionată mai sus.

Preparare:

Se pun cele trei ingrediente în mixing glass, cu bucăţi de gheaţă, şi se amestecă lent.Se toarnă, filtrat cu strainerul, şi se ornează cu cireaşă roşie cufundată în lichid.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page