De pe la noi, Editoriale — aprilie 16, 2013 at 11:46

Closet de 800 de milioane…tichia de mărgăritar a politicii primarului

by

Closet de 800 de milioane1

În ultima vreme face furori, tichia de mărgăritar a politicii primarului Drăgulin, closetul  de 800 de milioane .

O idee năstrușnică prinsă în bugetul pe anul acesta la care se fac părtași și consilierii  locali, arată preocupările principale, într-un oraș cu grave probleme edilitare. Când toată lume se modernizează noi rămânem cantonați în secolul trecut.

„Vreau  să  fac un WC  adevărat…” a  declarat Drăgulin.

Mă  îndoiesc că  Drăgulin  poate  să  facă  un  closet  adevărat.Cu  toate  acestea  prioritățile  și  urgențele  care  trebuie  să  țină  agenda  publică  deschisă  sunt  altele  mult  mai  importante… neputința  actualei  administrații  aduce  în  dezbatere  asemene a subiecte. Ele sunt  importante însă  prin prisma  mentalității  pe  care  o  au  consiliul local  și  primăria  cu  privire  la  cheltuirea  banilor  publici.

 Peste  tichie ,Drăgulin  și-a  pus  și o basma  roșie  cusută  cu  ață  albă

Primarul spune că nu crede că preţul WC-ului va atinge 80.000 de lei, dar valoarea a fost trecută de dragul licitaţiei: „Am trecut un preţ ca să fie discutat, ca să nu-l dăm cu încredinţare directă. Un preţ care se licitează nu va ajunge la 80.000 de lei pentru un WC. Nu va costa atât.”

Dacă realizarea unei toalete publice este un eveniment pentru Primarul Drăgulin, o profesiune de credință, măcar să știe… că există  toalete ecologice „inteligente”

Toaleta ecologică „inteligentă” este complet automată, se igienizează şi se curăţă singură.  Acesta toaletă se racordează la reţelele de alimentare cu apă, canalizare şi de curent electric.

Cel mai interesant este că pereţii exteriori sunt antigraffiti, vopseaua folosită nepermiţând imprimarea vopselei de tip graffiti. Pe timp de noapte, se dezinfectează total, fiind dotată cu un produs antibacterian, care se împrăştie în cabină.

După fiecare utilizare, timp de două-trei minute, duzele din planşeu dezinfectează cabina în interior, iar scaunul este spălat atât în interior, cât şi în exterior. Folosirea hârtiei igienice, săpunul şi aerul cald pentru uscarea mâinilor sunt controlate electronic, astfel că acestea nu pot fi furate. Mai mult, toaleta inteligentă are un sistem antivandalism, încât atunci când cineva încearcă să o distrugă emite semnale luminoase şi sonore de avertizare. Acelaşi sistem poate fi declanşat şi dacă persoanei aflate în cabină i se face rău.

Toaleta nu poate fi ocupată mai mult de 15 minute şi utilizată, de exemplu, drept adăpost, întrucât după acest timp emite mai multe semnale de avertizare, iar dacă persoana tot nu părăseşte cabina, se deschid uşile şi începe curăţarea şi igienizarea interioară.

Closet de 800 de milioane2

Nu ocupă spațiu mult,se încadrează perfect la mediu și nu costă nici mult…poate fi văzută! …este instalată în București…oferim consultanţă gratuită …dar, dați proștii afară din primărie…

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page