Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 14, 2013 at 11:01

Clasa pregătitoare – un proiect care a dat roade!

by

După un an de la inițiativa proiectului în învățămantul românesc, clasa pregătitoare este un succes sesizabil în comportamentul elevilor. Dacă până acum câțiva ani se alfa în cadrul gradiniței ca grupă pregătitoare, la inițiativă ministerului aceasta, începând cu anul școlar 2012-2013, a trecut la școală, dascăli fiind domnii și doamnele învățătoare.

clasa pregatitoare

Așa se întâmplă și la Școala Gimnazială ”George Vîlsan” din comuna Independența, unde doamnele profesor pentru învățământul primar Ivanciu Claudia și Coman Nella își pregătesc de zor elevii, adică un efectiv de două clase a câte 17 respectiv 16, pentru trecerea la etapa următoare din viața elevilor. Dotată cu material didactic de ultimă genarație, clasele celor două doamne sunt unele dintre cele mai moderne și atractive.

”Suntem în rândul Europei”

Directorul unității școlare, doamna prof. Simion Aurelia Veronica se declară foarte mulțumită de această inițiativă declarând faptul că ”Este un o idee foarte bună deoarce copiii se acomodează cu orarul, cu timpul alocat activităților. Părinții se declară foarte mulțumiți. De la anul vom avea două clase, însumând un număr total de 39 de elevi. Felicit aceasta inițiativă a ministerului și suntem cu adevărat în rândul Europei”

clasa pregatitoare 2

”Consider că introducerea clasei pregătitoare în învățământul primar este un beneficiu pentru copiii de 6 ani. Ei s-au adaptat foarte repede la regimul școlar și fac față cu brio la cerintele programei.

Nu cred ca aducerea micuților în școala fură un an de copilarie. Copilul învaţă jucându-se și în acelaşi timp se familiarizează cu atmosfera din şcoală. La sfârsitul clasei pregătitoare toți elevii vor ști noțiuni despre propoziție, cuvânt, silabă, sunet/literă, literele de tipar, vor ști să înnumere crescator și descrescător în concentrul 0-10, să ordoneze și compare numere. Aceste lucruri se învățau, teoretic, și la gradiniță, dar, din pacate nu toți copiii frecventau gradinița. La clasa pregatitoare frecvența este obligatorie.

clasa pregatitoare 1

Am pus în practica cunostințele accumulate în timpul programului de formare din perioada august-decembrie 2012, multe lucruri însa le-am invatat și din mers.”ne-a declarat doamna Ivanciu.

Cu siguranță vom mai aștepta și alte proiecte interesante venite din partea M.E.N.

Aurelian Mihai

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page