Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 21, 2015 at 18:27

Ciudată, cel puţin, politica autorităţilor locale, în ceea ce priveşte sportul şi performanţa în Călăraşi

by

IMG_4390

Săptămnâna trecută s-au desfăşurat la Călăraşi, Campionatul Naţional de Tineret la box , o recunoaştere a performanţelor obţinute de tinerii boxeri călărăşeni şi de antrenorii lor pe plan naţional  şi internaţional.

Puguliştii călărăşeni antrenaţi de fraţii Valentin şi Georgian Anghel au reuşit să se claseze, pentru al cincilea an consecutiv, pe primul loc, în ceea ce priveşte clasamentul cluburilor la astfel de competiţii.

Au devenit  campioni naţionali : GEORGE CEPARU – categoria 52 kg, FLORIN ŞCHIOPU – categoria 60 kg şi ION MARIAN – categoria 91 kg, un loc de vicecampion fiind ocupat de IONUŢ MAXIM – categoria 64 kg.

“După ce s-a tras linia finală a acestui Campionat Naţional de Tineret, ţin să menţionez că principala bucurie a noastră a fost că această competiţie s-a ţinut la Călăraşi, iar cea de-a doua bucurie sunt rezultatele, sunt cele pe care noi ne aşteptam să le avem. Tinerii pugilişti au avut ocazia să boxeze în faţa suporterilor de acasă, iar călărăşenii au avut ocazia să îşi cunoască mai bine campionii. Ştiam pe ce rezultate ne bazăm şi mai ştim că în spatele acestor rezultate se ascunde o muncă enormă, plină de sacrificii. Tinerii pugilişti au renunţat, practic, la adolescenţa lor, respectă un program riguros, nu au activităţi ca alţi tineri de vîrsta lor, dar în schimb au bucuriile acestor victorii. Pentru perioada imediat următoare ne pregătim pentru Campionatul European de Box din Polonia, dar până atunci sportivii sunt convocaţi la Brăila, la lotul naţional”, a menţionat antrenorul, Valentin Anghel.

La rândul său şi antrenorul Georgian Anghel a menţionat că sportivii sunt foarte bine pregătiţi şi că fac faţă oricărei competiţii internaţionale.

“Vreau să felicit băieţii pentru rezultatele lor, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Urmează o lună intensă de muncă, ne pregătim pentru Campionatul European din Polonia unde sunt sigur că vom avea o prestaţie foarte bună. Sunt mândru că evoluţia pugiliştilor călărăşeni, de altfel, prima lor participare la un campionat de tineret a fost de excepţie şi de asemenea, vreau să menţionez performanţa boxului călărăşean prin faptul că CSM este singurul club din ţară care are trei sportivi, din 10, în lotul naţional. Aducem mulţumiri celor care susţin boxul călărăşean şi care ne ajută de fiecare dată când avem nevoie, mulţumiri deputatului Daniel Florea, lui Florin Drăgan, deputatului Vasile Iliuţă şi autorităţilor care ne sunt aproape şi nu în ultimul rând domnului director al CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă”, a declarat antrenorul Georgian Anghel.

Ce nu s-a spus,  este că  deplasarea celor  trei campioni naţionali, care vor participa la campionatele europene , este într-o mare incertitudine. Autorităţile locale,  în speţă consiliul municipal şi consiliul local, alocă miliarde pentru rezultate mediocre în fotbal,futsal şi handbal, iar performanţa în cazul de faţă la box , dar mai este şi canotajul este răsplătită cu neglijenţă. Este pentru mine,cel puţin,inimaginabil să găseşti miliarde  pentru unele ramuri de sport şi pentru trei campioni naţionali să nu găseşti o sută-două de milioane ca să participe civilizat la o competiţie europeană.

Ciudată, cel puţin,politica autorităţilor locale, în ceea ce priveşte sportul şi performanţa în Călăraşi…

Nelu Bălaşa

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page