Familie, Lifestyle — august 21, 2014 at 17:12

Cine ne udă florile atunci când plecăm în concediu?

by

Plecati in concediu pentru cateva zile? Probabil ati inceput deja sa va pregatiti bagajele, sa va anuntati colegii ca veti lipsi de la serviciu, dar la florile de acasa v-ati gandit? Cineva le va uda atat timp cat veti lipsi?

floriPlantele de casa reprezinta o pasiune pentru multe dintre familiile moderne, multe dintre ele realizandu-si o adevarata gradina pe balcon/terasa casei.

Tocmai pentru ca le iubim atat de mult si nu ne imaginam viata fara ele, in grija cui lasam florile de casa atunci cand plecam in concediu? Avem cateva trucuri pentru tine, pentru a nu gasi plantele uscate la intoarcerea din vacanta.

In primul rand, incearca sa feresti ghiveciul cu flori de bataia directa a soarelui. Daca locul acestora este de obicei balconul, poti fie sa imbraci geamurile cu o folie de aluminiu, care sa reflecte intr-o alta directie razele solare, fie sa tragi perdelele/obloanele. In functie de variantele pe care le ai la indemana, ambele variante sunt utile. Chiar daca plantele au de obicei nevoie de lumina pentru a supravietui, intunericul este de preferat in locul soarelui puternic.

In cazul in care, totusi, nu ai cum sa le feresti de lumina puternica pe balcon, le poti aseza in casa, cel putin pana te intorci din vacanta.

Pentru a mentine plantele din ghiveci la o umiditate optima, poti sa apelezi la irigatoare, pe care le gasesti in orice supermarket, la sectiunea casa si gradina. Acestea vor fi introduse in ghiveci si intr-un bidon de apa de 5/10 litri, pentru a fi extrasa exact cantitatea de apa de care are nevoie o planta.

Daca nu ai astfel de solutii la indemana, poti sa recurgi la o metoda mai putin utilizata: punga de plastic. Imbraca ghiveciul cu flori in totalitate intr-o punga de plastic, imediat ce le-ai udat, iar apoi leaga punga la gura. Fa cateva gauri in punga, pentru a te asigura ca planta va avea totusi oxigenul necesar, iar pamantul isi va pastra umiditatea datorita transpiratiei florilor.

Inca o solutie care va mentine umiditatea pamantului pentru plantele din ghiveci este chiar un prosop de bucatarie. Ruleaza-l de cateva ori si introdu jumatate din el in pamant si cealalta jumatate intr-un vas cu apa, din care planta isi va trage necesarul de umiditate.

Astfel vei avea parte de un concediu placut, fara sa stai cu gandul la florile de acasa!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page