Lifestyle, Sănătate — aprilie 8, 2016 at 14:07

“Chiar și o dată e prea mult”: Campania de prevenire a comportamentelor la risc. Video

by

În data de 7 aprilie 2016, la sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc lansarea campaniei de prevenire a comportamentelor la risc Chiar și o dată e prea mult”, implementată de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Ministerul Tineretului și Sportului, Institutul Național de Sănătate Publică și Consiliul Național al Elevilor au lansat joi, 7 aprilie 2016,

unicefCampania ”Chiar și o dată e prea mult” are rolul de a atrage atenția adolescenților asupra unor consecințe imediate ale consumului de alcool, chiar și ocazional. Campania este necesară pentru a răspunde fenomenului tot mai răspândit de consum de alcool în rândul adolescenților și pentru a oferi informații relevante, care să demitizeze unele dintre credințele care încurajează consumul de alcool.

“Cred că o astfel de iniţiativă nu este doar deosebit de utilă, dar in acelaşi timp provocatoare deoarece ne propune să ne aplecăm asupra fenomenului riscului alcoolismului nu numai din perspectiva tratamentului patologiilor asociate consumului de alcool, ci si din perspectiva prevenirii acestui fenomen”, a declarat domnul Patriciu Achimaş Cadariu, Ministrul Sănătății.

Potrivit studiului UNICEF – Analiza normelor sociale care influențează comportamentele de risc ale adolescenților din România, adolescenții încep să consume tutun, alcool sau droguri ilegale la o vârstă medie de 13-14 ani. Ei declară că sunt împotriva acestor practici și par să fie conștienți de consecințele negative pe care astfel de comportamente le pot avea asupra dezvoltării lor; cu toate acestea, declarațiile sunt contrazise de practicile pe care le adoptă. Alcoolul este utilizat ca instrument de reglare emoțională de către adolescenții de 14-18 ani, fiind fie modalitate de a obține plăcerea sau când apar emoțiile negative disfuncționale – depresie.

Mesajele campaniei vor fi transmise publicului larg timp de nouă luni, începând cu luna aprilie 2016, prin intermediul televiziunii, radioului, Internetului și a materialelor tipărite.

Campania este desfășurată de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Ministerul Tineretului și Sportului, Institutul Național de Sănătate Publică și Consiliul Național al Elevilor. Astfel, mesajele de conștientizare vor ajunge mai repede la adolescenții din întreaga țară.

La eveniment au participat: domnul Patriciu Achimaş Cadariu, Ministrul Sănătății, doamna Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului și Sportului, doamna Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România, și domnul Horia Oniță, Președintele Consiliului Național al Elevilor.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page