Evenimente, Ultimile Știri — august 18, 2013 at 22:14

Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie-Stanciu,Brâncoveanu și focul…de artificii

by

35 ore şi 25 de minute de luptă cu flăcările

Pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au intervenit în localitatea Constantin Brâncoveanu, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu violenţă şi cu fum dens la nivelul unei gospodării cetăţeneşti.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unor scântei provenite de la un foc de artificii.

Pompierii profesionişti au reuşit în acest caz să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 10.000 de lei

În data de 15.08.2013, ora 21.45, pompierii militari din cadrul Secţiei de 2pompieri Dragalina au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Constantin Brâncoveanu, pe strada Şcolii,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei gospodării, proprietate individuală, aparţinând lui Gheorghe C. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă şi cu fum dens la nivelul plantelor furajere depozitate în curte sub formă de baloţi. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unor scântei provenite de la un foc de artificii.

Echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 5 ore şi 25 de minute. În urma incendiului au ars: aproximativ 6000 de kg de plante furajere sub formă de baloţi, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 10.000 de lei, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la locuinţă şi la celelalte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

1Aceasta este știrea oficială comunicat ISU Călărași. Ce s-a întâmplat se pare, este că de la focul de artificii organizat de primarul Gabriel Stanciu a luat foc casa omului. Foc de artificii în satul  Constantin Brâncoveanu sat cu două -trei sute de case. Acest lucru arată unde-l duce mintea pe primarul comunei Dragalina și care sunt prioritățile lui. Primarul a aprins tot satu…acesta e caterincă.Cât de arrogant,cât de paranoia trebuie să fii să faci foc de artificii într-un sătuc cu oameni care tăriesc la limita sărăciei!!!???

Lucrurile serioase abia de aici  aici încep și întrebăm în virtutea legii și a accesului la informațiile de interes public:

– cine a organizat focul de artificii în satul  Constantin Brâncoveanu de la care a pornit incendiul?

-organizatorul focului de artificii avea aprobările  legale?

-organizatorul focului de artificii a respectat legea și măsurile PSI?

-cine plătește pagubele?

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page